Dietă. Mihaela Bilic, alimentul pe care-l putem consuma fără limite: Chiar nu îngrașă!

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit despre ronţăielile nevinovate şi singurul aliment care poate fi consumat în cantităţi nelimitate, fără să ne pună silueta în pericol.

"Dacă este vreun aliment pe care să-l putem consuma fără limită de cantitate, fără frică pentru silueta sau sănătate şi pentru care să primim încurajări de la NUtriţionişti, ei bine legumele sunt acelea! Niciodată nu veţi fi certaţi şi nici vinovaţi nu trebuie să vă simţiţi, dacă aţi făcut exces de legume. Cu o menţiune: să nu fie cu ados de ulei/grăsime...iar cartoful nu e legumă.

De ce legumele au ajuns să fie un "must" în dieta zilnică? Din simplu motiv că sunt pline de apă (aprox 90%) şi sărace în calorii. Avem în legume fibre din belşug, urme de proteine, grăsimi şi carbohidraţi, cât despre vitamine şi minerale - cu cât mai multe, cu atât mai bine - chiar nu îngraşă! Apoi legumele trebuie mestecate, operaţiune care necesită timp şi efort, avantajul fiind că ne mai domolesc un pic lăcomia şi impulsivitatea alimentară", spune nutriționistul pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Prăjitură de post cu mere și griș. Gata în 30 de minute!

Pericol pentru siluetă

"Cu toţii ştim, ronțăiala calmează, linişteşte, elimină stresul... şi îngraşă. Pentru că, în general, toate produsele de ronțăit sunt crocante, deshidratate, bogate în zahăr, sare şi grăsimi, deci hipercalorice şi periculoase pentru siluetă: biscuiţi, stick-suri, chips-uri, napolitane, migdale, alune, seminţe etc. Legumele sunt excepţia, putem să ronțăim ca iepuraşii, din apă şi din fibre nu se îngraşă nimeni", mai spune Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel