DiCaprio, Affleck și Lady Gaga salută căsătoriile între homosexuali

DiCaprio Affleck lefigaro.ro
DiCaprio Affleck lefigaro.ro

Curtea Supremă a SUA a decis, miercuri, că persoanele de același sex căsătorite vor beneficia de aceleași drepturi federale de care se bucură și cuplurile heterosexuale. Vedetele de peste ocean, precum Leonardo Di Caprio, Ben Affleck sau Lady Gaga, au salutat această decizie.

[caption id="attachment_334622" align="aligncenter" width="640"] foto: lefigaro.ro[/caption]

Comunitatea gay din Statele Unite ale Americii a înregistrat miercuri o mare victorie. Curtea Supremă a decis ca actul căsătoriei să nu mai fie definit doar ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Cei nouă judecători au declarat neconstituțională legea care apăra acest tip ce mariaj, și care data din 1996 (DOMA). Astfel, cuplurile de homosexuali căsătorite legal în 12 din cele 50 de state, plus în capitala Washington, vor avea același statut pe care îl au cuplurile heterosexuale, beneficiind de aceleași drepturi federale.

Hollywood-ul salută decizia

Această decizie a reprezentat un motiv de bucurie pentru multe vedete de la Hollywood, scrie publicația franceză Le Figaro. Este știut faptul că multe staruri de peste ocean s-au declarat în favoarea căsătoriei între homosexuali.

Actorul Leonardo DiCaprio a salutat decizia pe contul său de Twitter. "O zi istorică", a scris DiCaprio, care a felicitat Curtea Supremă.

Scenaristul Ryan Murphy, un gay declarat, împărtășește entuziasmul eroului din Titanic: "Astăzi este o zi istorică. Relația cu soțul meu David nu mai este recunoscută doar în statul meu natal, California, ci este recunoscută la nivel federal".

După Ben Affleck, America spune "la revedere" legii DOMA și "bun venit egalității".

Și pe pagina serialului Game of Thrones au apărut reacții: "Căsătoria este moartă! Trăiască nunta pentru toți!", au scris administratorii paginii, care au proclamat "nunta ca fiind pentru toată lumea din regat".

Lady Gaga este recunoscută ca fiind o susținătoare extrem de vocală a mariajului gay. Ea a salutat decizia Curții Supreme, la scurt timp după ce a contestat poziția Papei Francisc în legătură cu acest subiect.

Actrița Charlize Theron a reacționat pe o rețea de socializare: "Trebuie să trăim într-o lume egală, cu drepturi egale pentru toată lumea, fără ca un guvern să ne dicteze pe cine să iubim".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel