Mircea Diaconu, despre vilele țigănești: Să intre cu buldozerele

Mircea Diaconu a povestit, la DC News Live, că a rămas uimit de ce a văzut într-o comună din România.

"M-a șocat un lucru în călătoria mea prin țară. Este o comună pe lângă Alexandria, Buzescu. Aveam senzația că sunt în New York. Acolo, în New York, când te așezi în mijlocul străzii, în față ai oceanul, în spate ai oceanul. E un zero, nu există nimic, nu există orizont, sunt doar pereți ai caselor.

În Buzescu, în dreapta sunt palate, în stânga palate, iar în rest câmpie. Nu pot să înțeleg că oamenii aceia nu au autorizație de construcție și nu plătesc impozite. Sunt niște chestii elementare. Autoritățile statului pot detecta imediat aceste lucruri. Pe cale juridică și normală, ar putea să intre cu buldozerele și să rezolve totul. De ce pe oamenii care construiesc palate nu îi găsește nimeni? Nu se poate așa ceva!", a spus maestrul la DC News Live.

Romii din comuna Buzescu trăiesc într-un lux care cu greu poate fi descris în cuvinte. Ei și-au ridicat, fără să se știe cu ce venituri, palate maiestuoase. Arhitectura acestora din urmă este singurul lucru știut despre mica localitate care "devine celebră pentru casele ridicate de romi începând cu a doua jumătate a anilor 90", potrivit Wikipedia.

VEZI ȘI: Exclusiv: Pericolul care îl paște pe Diaconu. Ce spun Florina Cercel, Mircea Albulescu și Dorel Vișan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel