Diaconu: Mai am puține zile, pentru că cineva vrea să mă ucidă

Diaconu: Cred că mai am puține zile, pentru că cineva vrea să mă ucidă
Diaconu: Cred că mai am puține zile, pentru că cineva vrea să mă ucidă

Mircea Diaconu a explicat miercuri de ce a demisionat din PNL și încearcă să candideze ca independent la alegerile europarlamentare.

"Într-adevăr, cred că mai am puține zile, pentru că cineva vrea să mă ucidă cred, jur! La capătul acestor zile, cineva mă va omorî, pentru că așa pare a fi. Este o explozie de atac. E ceva. Până la urmă, credeți-mă, e ca un fel de test a unei realități a țării noastre de azi. În finalul acestor zile nebune, nu știu, probabil că eu și mulți dintre noi vom trage o concluzie: asta e țara în care trăim, așa arată ea", a spus actorul în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.

"Problema mea nu este să ajung eu la Parlamentul European. Deloc nu e! E foarte adevărat ce spune ANI. Există o hotărâre de stare de incompatibilitate în care eu m-am aflat la un moment dat. Nu discut. E ok, e în regulă. Aceasta are niște urmări de tip administrativ, adică restricția de trei ani de zile de la o funcție de demnitate publică, virgulă, scrie în lege, cu excepția celor eligibile.

Despre asta este vorba. E vorba despre dreptul meu de a candida, de a alege și de a fi ales în țara mea. Ăsta e un drept constituțional, care face parte din drepturile universale ale omului, din Carta Europeană a Drepturilor Omului, la care ne închinăm și care e mai presus decât dreptul intern, din orice parte a-i lua-o.

Acest drept nu poate să mi se ia și nu mi s-a luat în România niciodată. Or, acest lucru se discută în procedură de urgență în această mecanică a alegerilor, în care vreau să ajung în această postură, ca singura ocazie de a se discuta juridic acest subiect, dreptul meu de a alege și de a fi ales în țara mea, este acesta. Altul nu mai este. Restul nu mă interesează", a mai declarat Mircea Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel