ANI: Mircea Diaconu nu poate candida la europarlamentare

agerpres_7209319
agerpres_7209319

Agenția Națională de Integritatea atrage atenția că Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile europarlamentare. 

ANI precizează într-un comunicat de presă că ICCJ și CCR au stabilit că raportul de evaluare prin care A.N.I. a constatat starea de incompatibilitate a fostului senator Mircea Diaconu este viabil și că votul negativ al Parlamentului arată că Senatul și-a arogat competențe ale puterii judecătorești. 

Până la mijlocul lui 2015, pe bară

Agenția atrage atenția că prin deciziie ICCJ și CCR, lui "Mircea Diaconu i se aplică sancțiunea prevăzută de dispozițiile art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176/2010, în sensul decăderii din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani, respectiv cea de membru al Parlamentului European, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, și anume până la data de 19.06.2015".

ANI conchide că "Mircea Diaconu nu poate candida pentru o funcție eligibilă de membru al Parlamentului European", subliniind că "va utiliza toate instrumentele legale și instituționale în ceea ce privește respectarea interdicției referitoare la candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile pentru Parlamentul European".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel