Dezvăluire cumplită despre Iulius Filip. Gâdea a răbufnit: Dle Iohannis, așteptați ca acest om să moară ca să-l decorați?

Mihai Gâdea
Mihai Gâdea

Augustin Lazăr a anunţat marţi că va transmite foştilor deţinuţi politici şi disidentului Iulius Filip premiul primit de la Grupul pentru Dialog Social pentru lupta anticorupţie, procurorul general exprimându-şi regretul pentru „dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti”.

Mihai Gâdea a comentat acest subiect și a lansat o întrebare pentru Klaus Iohannis. Jurnalistul a spus că Iulius Filip se simte foarte rău, dar luptă pentru viața sa. Amintim că Augustin Lazăr a fost acuzat că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

”Din informațiile pe care le am, Iulius Filip se bate pentru viața asta, departe de țară, în condiții crâncene. Nu am să zic că este în ultimele zile de viață. Sper ca să câștige această bătălie, să fie o victorie pentru domnia sa! Dar în momente de cumpănă, orice este posibil. Vreau să îi pun o întrebare lui Klaus Iohannis - așteptați ca Iuius Filip să moară ca să-l decorați? Este un om care a avut coloană vertebrală”, a zis Mihai Gâdea.

Mesajul Grupului pentru Dialog Social

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a luat cunoştinţă de mesajul public prin care Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a anunţat că transmite Premiul GDS pe anul 2018 disidentului Iulius Filip şi tuturor luptătorilor anticomunişti care au făcut cu putinţă ca astăzi să trăim într-o ţară democratică.

VEZI ȘI: Mircea Badea, sfat pentru Tudor Chirilă: Te duci și bați la ușă

Premiul va fi trimis lui Augustin Lazăr la Ministerul Public spre a fi apoi transmis celor pe care dânsul i-a indicat. În aceste condiţii, de comun acord, decernarea premiului GDS din data de 17 aprilie 2019 este contramandată.

”Îl asigurăm pe domnul Augustin Lazăr de solidaritatea noastră în lupta anticorupţie a Ministerului Public pe care îl conduce”, a mai transmis GDS.

Petiție lansată de jurnaliștii Antena 3

Mihai Gâdea și Adrian Ursu au lansat o petiție adresată lui Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Marius Oprea: Când era Kovesi procuror general s-ar fi distrus o cameră plină cu documente de la Aiud

"Având în vedere că opinia publică a manifestat, în egală măsură, revoltă față de refuzul Președintelui României de a-l destitui pe cel care conduce Parchetul General, dar și solidaritate cu eroul anticomunist Iulius Filip, cel căruia Augustin Lazăr i-a refuzat în mod repetat punerea în libertate înainte de 1989, facem apel să vă alăturați demersului nostru public și să semnați prezenta petiție".

Iată textul petiției:

"Domnule Klaus Werner Iohannis,

Subsemnații vă solicităm să procedați, potrivit prerogativelor constituționale, la demararea procedurii pentru decorarea cu cea mai înaltă distincție a statului român ("Steaua României") a eroului anticomunist Iulius Filip, disident condamnat la închisoare politică în anii regimului ceaușist. Gestul acesta ar fi o compensație firească, dar minimă - pentru anii de umilințe și suferințe, prelungiți din păcate și după căderea regimului comunist, chiar dacă nu ar acoperi refuzul dumneavoastră, revoltător și de neînțeles, de a dispune demiterea imediată a procurorului general Augustin Lazăr care se face vinovat de represiunea brutală a deținutilor politici din perioada comunistă. Ne alăturăm prin acest demers scrisorii care v-a fost înaintată personal de către avocatul Corneliu Liviu Popescu și care vizează același scop generos".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel