DEZBATERE: Elementele de siguranţă de pe buletinul de vot prin corespondenţă, neprecizate în proiectul de lege

buletin-de-vot
buletin-de-vot

În cadrul dezbaterii organizate de publicaţia Impact din Montreal împreună cu Radio Metafora din Seattle, în parteneriat cu De Ce News, pe tema votului prin corespondenţă a românilor din străinătate s-a ridicat problema măsurilor de siguranţă împotriva fraudării voturilor, care nu sunt specificate clar în proiectul de lege.

"În legătură cu proiectul de lege pe care îl am în faţa mea. La articolul 15, alineatul 4 scrie că imprimarea se face pe hârtie care conţine elemente de siguranţă. As vrea si eu sa stiu ce conţine această hârtie. Este foarte neclar. Nu ni se dau niciun fel de date. Acesta este un element foarte important", a spus Oana Perju de la Radio Metafora, Otawa, Canda.

"Va exista un adeziv special, un autocolant special care se lipşte pe hârtia pe care ne exprimăm votul. Din comisie vor putea face parte reprezentanţi ai partidelor politice. Acesea sunt elementele de siguranţă care, spun ei, nu pot fi falsificate. Ţinând cont că din comisie vor face parte reprezentanţi ai partidelor şi fiecare plic care ajunge la ambasadă sau consulat va fi verificat de cei care sunt în comisia respectivă. Autocolantul îl primeşti la 4 zile după ce ai făcut cererea, împreună cu buletinul de vot. Acestea sunt singurele măsuri de siguranţă.", a completat Andi Rădiu de la Gazeta Românească din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel