Dezastru: Un feribot supraaglomerat a naufragiat

Cel puţin 25 de oameni au murit după ce un feribot a naufragiat în Myanmar, relatează AFP. Feribotul aducea numeroşi studenţi ce se întorceau acasă cu ocazia unei importante sărbători budiste. Zeci de pasageri sunt daţi dispăruţi.

Aproximativ 154 de oameni au fost salvaţi începând de sâmbătă, când a avut loc naufragiul. 

Dezastrul s-a întâmplat în râul Chindwin, în timp ce feribotul asigura o legătură între oraşele Homalin şi Monywa, în apropiere de Mandalay, un oraş important din centrul ţării.

Sa Willy Frient, cel care coordonează operaţiunile de salvare, a declarat: „În aceea zi erau în principal studenţi şi profesori. (...) Cred că erau în jur de 70 sau 80 de studenţi şi aproximativ 30 de profesori şi de asemenea doctori.“

Se aproximează că erau 250 de pesageri, în contextul în care capacitatea maximă a feribotului era de 150 de locuri. Studenţii veneau acasă pentru a sărbători Thadingyut, festivalul luminilor în Myanmar, sărbătoare ce marchează coborârea din cer a lui Budha.

Supravieţuitoarea Hnin Lei Yee, o profesoară de 27 de ani, călătorea împreună cu soţul şi cu fiica ei de un an pe feribot. Ea a povestit pentru AFP ce îşi aminteşte: „S-a întâmplat foarte repede. Fereastra era deschisă aşa că am avut şansa să ies din barcă. Nu am putut să înot aşa că m-am ţinut de un colac de plastic şi în final a venit barca de salvare.“ Fetiţa ei a murit, iar soţul ei este încă dispărut.

Nu este primul accident de acest fel în Myanmar unde bărcile supraaglomerate sunt un lucru obişnuit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel