Dezastru ecologic. Scurgere de petrol în apă după ce a avut loc un accident grav

Deversare de petrol în Golful Mexic după un accident care a avut loc în acest weekend.

O barjă a intrat în coliziune cu o navă, iar în urma acestui accident, 635.000 de litri de petrol s-au răspândit în apă. Echipe specializate în curățare au mers în apropiere de locul evenimentului și au făcut tot posibilul pentru a rezolva problema.

Oameni aflați în 24 de bărci au muncit din greu pentru a curăța apa de petrol. Houston Ship Channel, un important culoar de navigație, a rămas închis traficului, după cum arată 20min.ch. Prin această decizie s-a încercat limitarea pagubelor materiale.

25.000 de păsări moarte

După cum arată sursa citată, "marea" de petrol se întindea pe o suprafață de 20 de kilometri. Duminică au fost găsite câteva zeci de păsări acoperite de petrol care au fost transportate la un centru de specialitate pentru a li se acorda tratament adecvat.

Evenimentul care a avut loc în weekend este mult mai mic comparativ cu ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de două decenii. Atunci, mareea neagră produsă de petrolierul Exxon Valdez a dus și la moartea a 25.000 de păsări marine, 2.800 vidre de mare, 300 de foci și 250 de vulturi pleșuvi. Acest dezastru de mediu a fost dublat de o deteriorare sensibilă a structurii sociale în comunitățile de pescari cele mai afectate, potrivit experților și autorităților locale.

VEZI MAI MULTE POZE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel