EXCLUSIV  Despescu, apărat de protestatari după ce a fost DEMIS-VIDEO

Premierul interimar Mihai Fifor a decis demiterea din funcţie a şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, după scandalul cu polițistul pedofil.

Invitați la interviurile DC News, Tudor Cârstoiu și Cristian Mihai Dide, doi dintre cei mai cunoscuți protestatari, au vorbit despre acest subiect.

"Din câte am văzut, se pare că acest om a avut rezultate bune. A fost un profesionist în funcția sa. El și-a îndeplinit sarcinile. Cred că a fost o victimă politică. Nu am atât de multe informații pentru a spune dacă a fost o luptă politică", a zis Tudor Cârstoiu. 

"Am avut destul de multe probleme cu Poliția Română, dar nu am ajuns până la nivelul de a-l acuza pe domnul Despescu", a spus și Cristian Mihai Dide.

Iată ambele răspunsuri în integralitate:

Despescu, mesaj de mulțumire

Chestorul şef de poliţie Bogdan Despescu, fost şef al Poliţiei Române, a adresat miercuri un mesaj colegilor din IGPR, după demiterea sa, în care le mulţumeşte acestora pentru sprijinul acordat pe perioada mandatului şi ţine să sublinieze că a dispus în cazul poliţistului Eugen Stan luarea tuturor măsurilor pentru identificarea şi prinderea sa, precum şi pentru tragerea la răspundere a celor care nu şi-au îndeplinit atribuţiile.

Despescu apreciază că eforturile poliţiştilor pot fi umbrite cu uşurinţă de comportamente izolate ale celor care nu au înţeles că "uniforma de poliţist nu te poziţionează deasupra legii".

[citeste si]

"Am făcut tot ce s-a impus pentru stabilirea cauzelor reale care au condus la această situaţie. Cred că doar aşa putem să prevenim, cu adevărat, apariţia unor astfel de vulnerabilităţi. Nu am dorit să dau curs discuţiilor lansate în spaţiul public întrucât am considerat că rezultatul anchetei este cel care trebuie să lămurească aceste aspecte. În ceea ce mă priveşte, îmi exprim convingerea că timpul va demonstra că modul meu de acţiune a fost corect. (...) Este nevoie de lucru în echipă pentru a realiza menirea poliţistului, aceea de a fi permanent în slujba cetăţeanului şi comunităţii. Sunt poliţist de mai bine de 22 de ani şi vă pot spune, din experienţă, că munca de poliţie nu este una simplă, însă atunci când este făcută cu pasiune, respect faţă de lege şi comunitate, ea devine un mod de viaţă", arată acesta în mesaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel