Despăgubirile cerute de familia Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni de un polițist

Familia Raisei, fetița accidentată mortal pe trecerea de pietoni de un agent de poliție din Capitală, cere despăgubiri record.

Familiile celor două fete lovite săptămâna trecută pe trecerea de pietoni de un agent de poliție cer despăgubiri în valoare de 7 milioane de euro. În vreme ce familia Raisei, fetița ucisă, a solicitat 6 milioane de euro, rudele victimei grav rănite, Marina, au cerut despăgubiri de 1 milion de euro. 

Avocatul familiei Raisei, Adrian Cuculis, a declarat că s-au solicitat despăgubiri din plafonul maxim de 6 milioane de euro pentru decesul fetiței. 

„În primul rând să stabilim ceea ce se întâmplă cu acestă sumă de 6 milioane de euro. De ce a fost solicitată pentru că este vorba despre pragul maximal în cazul despăgubirii pe care o poate suporta o asigurare RCA.

În dosarul cauzei nu există nici asigurarea mașinii, nici talonul mașinii şi nici faptul că polițistul ar fi avut sau nu ar fi avut permis de Marea Britanie, lucru care mă îngrijorează în momentul acesta. Cert este că dacă asigurătorul va fi obligat să plătească suma respectivă să vedem ca nu cumva să nu fie chiar asigurătorul care acum este în faliment.

Cert este că vor fi mai multe răspunderi civile. Vorbim despre maşina polițistului care are un RCA, vorbim despre Administraţia Străzilor Municipiului Bucureşti şi, în opinia mea, trebuie să răspundă şi Direcția Generală a Poliţiei Române pentru că se afla în subordine acest poliţist care conducea o autospecială a Poliţiei. Mai mult, polițistul nu are trecut salariul în declarația de avere. (...) ", a spus Adrian Cuculis, potrivit Antena 3.

Avocatul Adrian Cuculis a precizat că așteaptă mai multe date referitoare la expertiza autoturismului.

CITEȘTE ȘI: Tatăl Raisei, după ce fiica sa a fost spulberată pe trecerea de pietoni: Acest poliţist o să plătească şi el, tot cu viaţa

Polițiștul a fost angajat din sursă externă, în 2017 

Accidentul în urma căruia o fetiță a murit și alta a fost grav rănită s-a produs, joi, 13 ianuarie 2022, în jurul orei 13:00, în București, în Sectorul 1. Cele două fetițe treceau pe trecerea de pietoni la momentul respectiv. 

Agentul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetiţa în vârstă de 13 ani, pe o trecere de pietoni de pe strada Laminorului, din Sectorul 1, a lucrat în Anglia până în 2016, anterior încadrării sale în Poliţie. Polițistul are 30 de ani și 5 ani de experiență în MAI.

În 2017, C.P. a fost angajat din sursă externă în structura Ministerului Afacerilor Interne. Sindicaliștii din Poliție tot subliniază ideea că „omul legii” era încadrat direct din sursă externă, nefiind pregătit într-o școală de agenți de poliție. (VEZI ȘI: Diversiune în cazul polițistului care a lovit-o pe Raisa, fetița de 13 ani, pe trecerea de pietoni)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel