EXCLUSIV  Desființarea Bacalaureatului: Nu te pregătește pentru câmpul muncii, dar te ajută să faci față presiunii de la job / video

Desființarea Bacalaureatului a revenit în atenția publică, după ce o asociație de elevi din Constanța a cerut modificarea drastică a examenului final.

O asociație de elevi din Constanța solicită desființarea Bacalaureatului pe motivul că ar fi „inutil” și că nu s-ar „identifica cu nevoile elevilor și pieței muncii”. De aceea, jurnalista DC News, Dana Mihai, a intervievat mai mulți oameni din București pentru a le afla opinia despre o astfel de modificare a parcursului academic al elevilor.

„Ce părere ai despre eliminarea Bacalaureatului”, a întrebat jurnalista, întrebare la care o femeie a răspuns:

Nu cred că este o idee atât de bună desființarea Bacalaureatului. În primul rând, cred că este materie suficientă și ar fi un pic ciudat având în vedere că toată lumea l-a dat până acum. Consider că este util. Din punctul meu de vedere, e unul dintre cele mai utile lucruri pentru elevi”.

Altcineva a răspuns că Bacalaureatul este necesar pentru încadrarea pe piața muncii, chiar dacă pune o presiune foarte mare pe elevi:

„Părerea mea este că Bacalaureatul ar trebui să existe în continuare. Deși pune multă presiune pe studenți, este important pentru valoarea lor academică, dar și pentru viitor pentru a obține un post mai bun pe piața muncii. Îl consider util”.

De data aceasta, un bărbat a precizat că „examenul maturității” pregătește elevii pentru task-urile dificile de la job, deși nu consideră că materia te pregătește pentru câmpul muncii.

„Consider că e o idee destul de proastă. Bacalaureatul nu cred că ne ajută sau pregătește pentru câmpul muncii, însă e un test foarte bun pentru a vedea cum faci față presiunii, pentru când vei primi task-uri la job. Trebuie să știi să gestionezi toată situația. Sfătuiesc toți elevii de liceu să continue să facă și studii la facultate”.

„Nu aș fi de acord cu eliminarea totală, dar susțin să fie formulat cu ceva care să te ajute pe parcurs, cum ar fi gramatica. Eseurile pe care le facem noi nu mi se par foarte utile”, a mai zis o altă tânără.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel