Descoperire șocantă la un adăpost de câini

adapost-caini
adapost-caini

Mai multe cadavre de câini aflate în stare avansată de putrefacţie au fost găsite la adăpostul din municipiul Câmpina, organele de anchetă depistând şi alte nereguli grave, astfel că unitatea a fost închisă temporar.

Administratorul care are în concensiune acest serviciu de la primărie este urmărit penal pentru abuz în serviciu.

Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, Marian Popescu, a declarat, vineri, că Poliţia Câmpina a fost sesizată, miercuri, de către reprezentanţii unui ONG cu privire la faptul că la adăpostul de câini din municipiu au fost identificate cadavre în stare de putrefacţie. Surse apropiate anchetei au declarat, că, în urma deplasării pe teren, au fost găsiţi la adăpost 74 de câini, dar şi trei cadavre în stare de putrefacţie aflate în padocuri, alături de alte animale, şi alte 25 de cadavre depozitate în lăzi frigorifice. De asemenea, au fost depistate şi alte nereguli grave.

Administratorul centrului canin, Alexandru Chirobocea, a admis, vineri, că la adăpost au fost găsite cadavre de câini, spunând că nu au fost observate în îngrijitori.

'Într-un ţarc s-a găsit un câine, murise când au plecat băieţii, atunci, înainte să vină, într-un ţarc aici s-au găsit un câine mic mort mai demult, şi un cadavru mic, tot un câine mic, aici', a spus Chirobocea. Întrebat dacă o astfel de situaţie i se pare normală, acesta a replicat că animalele moarte nu au fost observate de îngrijitori, pe motiv că aceştia au fost ocupaţi.

[citeste si]

Totodată, el a precizat că în lăzile frigorifice sunt depozitate cadavrele câinilor care au fost eutanasiaţi. 'Noi adunăm câinii care sunt nehrăniţi, care sunt bolnavi, tot ce e pe drum. Moare în maşină când îl aducem, d-apăi aici', a adăugat administratorul centrului canin.

Viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Piţigoi, a spus că, în urmă cu trei ani, primăria a concesionat unei firme serviciul privind gestionarea câinilor comunitari, primăria alocând lunar, în baza acestui contract, o sumă de bani.

'Ultimul control care s-a făcut de către city manager (...) şi Poliţia Locală din punct de vedere administrativ a fost acum trei săptămâni, la câteva zile de la controlul DSV. Totul era ok din punctul de vedere al gestionării câinilor comunitari. Au dat câteva măsuri de corecţie, am dispus şi noi câteva măsuri de corecţie, erau în limitele normale, fapt pentru care activitatea a continuat acolo până alaltăieri, când a fost un nou control. Situaţia s-a degradat, acum este suspendată activitatea. (...) După trei ani de colaborare, este prima reclamaţie scrisă pe care am avut-o la adresa primăriei vizavi de acest adăpost. DSV-ul niciodată nu ne-a transmis vreo adresă prin care noi ar trebui să intervenim pe motiv că lucrurile nu ar fi normale în acest adăpost. E prima problemă apărută după trei ani de zile şi sperăm că a fost un accident', a spus Piţigoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel