Dereck J. Hogan, ambasador SUA în Moldova, scrisori de acreditare. Mesaj VIDEO

Descriere foto:

Noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, şi-a prezentat vineri scrisorile de acreditare preşedintelui republicii, Igor Dodon.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei, după prezentarea scrisorilor de acreditare a urmat o întrevedere între preşedintele Dodon şi ambasador, 'pentru a discuta despre importanţa relaţiilor bilaterale şi angajamentul SUA faţă de susţinerea democraţiei în Republica Moldova'. Igor Dodon a subliniat în cadrul întrevederii că SUA sunt un partener strategic important pentru Republica Moldova, cu relaţii de colaborare foarte bune în toate domeniile.

Noul ambasador al SUA a sosit în Republica Moldova pe 25 octombrie, împreună cu soţia şi fiica sa. Cu această ocazie, pe pagina oficială de Facebook a diplomaţiei americane a fost postată o înregistrare video în care Hogan vorbeşte despre ceea ce intenţionează să realizeze ca ambasador în Republica Moldova. La fel ca predecesorul său, noul ambasador s-a adresat cetăţenilor Republicii Moldova în limba română. Oficialul american cunoaşte mai multe limbi străine, printre care şi rusa.

VIDEO

 

Al nouălea ambasador al SUA în Republica Moldova

Înainte de a depune jurământul în acest post, el a ocupat mai multe funcţii în cadrul Departamentului de Stat american, printre care cea de director al oficiilor pentru afaceri central-europene şi baltice, de reprezentant special pentru Afganistan şi Pakistan al preşedintelui SUA, dar şi de asistent special al fostului secretarului de stat american Colin Powell.

Dereck J. Hogan a activat şi în misiuni în Rusia, Belarus, Nicaragua şi Republica Dominicană.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22