Departamentul de Stat al SUA: Julian Assange este "anarhist"

Wikileaks
Wikileaks

Atacurile Statelor Unite ale Americii la adresa lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, continuă. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american la catalogat  drept "un anarhist" care nu merită să beneficieze de drepturile acordate jurnaliştilor.

"Assange nu este un jurnalist. Este un anarhist. Nu merită să beneficieze de drepturile acordate jurnaliştilor", a declarat Philip Crowley, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

De asemnea, americanii fac tot posibilul de a limita accesul oamenilor la site. Astfel, compania de vânzări online, Amazon, a decis să nu mai găzduiască WikiLeaks, anunţă senatorul independent Joe Lieberman.

"În această dimineaţă, Amazon m-a anunţat că nu va mai găzdui site-ul WikiLeaks. Mi-ar fi plăcut ca Amazon să fi luat această măsură mai devreme, date fiind precedentele informaţii clasificate furnizate de WikiLeaks", subliniază Lieberman.

Într-un mesaj postat pe Twitter, WikiLeaks a confirmat informaţia: "Serverele WikiLeaks de pe Amazon au fost expulzate. Libertatea de exprimare în ţara oamenilor liberi... De acum înainte, dolarii noştri vor fi cheltuiţi pentru angajarea de persoane în Europa".

Potrivit Mediafax, site-ul funcţionează cu dificultate şi uneori este inaccesibil, dar nu se ştie dacă acest lucru are legătură cu găzduirea serverelor sau este vorba de noi atacuri informatice.

În opinia lui Lieberman, măsura luată de Amazon este una "bună" şi ar trebui să fie un precedent în legătură cu difuzarea de ilegală de informaţii de către WikiLeaks.

WikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a iniţiat duminică publicarea a 250.000 de documente diplomatice americane.

Citeşte şi:

Julian Assange, eliberat pentru 240.000 de lire sterline

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel