Denunț Ana Maria Topoliceanu: Elena Udrea a cerut zece milioane euro din bugetul CNI pentru ea și partid

Fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, Alina Topoliceanu, care apare în pozele de la Paris alături de Elena Udrea și Alina Bica, a scris în denunțul făcut la DNA că Udrea i-ar fi cerut 10 milioane de euro din bugetul CNI "pentru ministru și pentru partid", potrivit România Tv.

Elena Udrea a arătat, în discursul susținut luni în fața plenului Camerei Depurtaților, că a fost "turnată" la DNA de prietena ei, Ana Maria Topoliceanu, pe care a blamat-o că a apelat la delațiune pentru o pedeapsă mai blândă.

Elena Udrea, discurs în Parlament: M-a turnat o prietenă la DNA

"La puţin timp dupa numire, am avut o discuţie cu Elena Udrea care mi-a spus că bugetul CNI este de 100 de milioane şi că din acestea s-ar putea obţine dacă nu 10, macar 5 milioane de euro pentru ministru şi partid. Nu au fost stabilite termene la care să aduc aceşti bani, iar eu nu am promis că voi obţine sumele. Nu am luat-o ca fiind o discuţie serioasă", a scris Ana Maria Topoliceanu în denunţ.

Denunţul figurează în motivarea judecătorilor la decizia de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul Galei Bute, conform sursei citate.

Ana Maria Topoliceanu este urmărită penal în dosarul "Gala Bute" pentru că ar fi luat mită de la administratorul unei firme. Ea ar fi primit banii pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea persoanei care i-a dat banii, în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii.

Lovitură de teatru: prietena Elenei Udrea, presiuni pentru înfundarea șefei PMP

Informații apărute în presă spun că Ana Maria Topoliceanu ar fi exercitat presiuni asupra lui Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana, pentru ca acesta să facă declarații incriminatorii despre Udrea.

"La un moment dat, nu reţin perioada, cred că în 2011, Lungu Ştefan mi-a spus că a vorbit cu Udrea Elena, care i-a spus că poate să ia pentru ea o sumă de bani de la firma Consmin SA, care avea lucrări la Compania Naţională de Investiţii şi că i-a spus să ia legătura cu mine ca să stabilim condiţiile în care va fi remisă această sumă. Conform acestei discuţii, banii urmau să fie luaţi pentru ministrul Elena Udrea. (...) Nu îmi mai amintesc cu exactitate, dar cel mai probabil am vorbit cu Elena Udrea despre modalitatea în care urmau să fie transferaţi aceşti bani şi ea mi-a spus să îi iau prin intermediul societăţii administrate de Breazu Tudor, zis Cici, un prieten comun. Numele societăţii administrate de Breazu Tudor este Ekaton Consulting SRL", potrivit declaraţiei date de Topoliceanu în faţa anchetatorilor, redată în referatul privind propunerea de arestare preventivă a lui Tudor Breazu, în dosarul Gala Bute.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată că Topoliceanu a făcut aceste declaraţii la un moment la care nu avea nicio calitate procesuală, nefiind desfăşurate activităţi procesuale care să o privească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel