Democrații au DEMARAT eforturile pentru a-l demite pe Trump

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Reprezentanții Partidului Democrat din SUA au demarat eforturile pentru demiterea lui Donald Trump din funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Democrații din Congres au demarat, luni dimineață, încercarea de a forța demiterea din funcția a președintelui în exercițiu al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, începând o serie de acțiuni legislative care ar putea să se încheie cu un vot care să-l facă singurul președinte din istoria SUA care să fie acuzat de două ori.

"În protejarea Constituției și a democrației noastre, vom acționa de urgență, deoarece acest președinte reprezintă o amenințare iminentă pentru toți", le-a scris Nancy Pelosi colegilor democrați din Cameră. 

Când Camera se întrunește luni la ora 11:00, parlamentarii vor prezenta o rezoluție prin care îi solicită vicepreședintelui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituției SUA care nu a fost invocat, care permite vicepreședintelui și Cabinetului să demită un președinte considerat ilegitim să-și exercite funcția. De asemenea, se așteaptă un vot marți, 12 ianuarie 2020.

Ce se întâmplă dacă Mike Pence refuză?

În cazul în care Pence nu acționează și nu dă curs demersului democraților, Pelosi a spus că reprezentanții Camerei ar putea vota pentru incriminarea lui Trump pentru o singură acuzație de insurecție. Acest vot ar putea avea loc până la sfârșitul săptămânii.

Ultimul efort al democraților de a forța demiterea lui Trump din funcție nu a avut șanse succes, nefiind sprijinit de ambele partide. Chiar și așa, doar patru parlamentari republicani au declarat până acum că Trump ar trebui demis înainte de a-și termina mandatul, informează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel