Demers fără precedent după ce Bivolaru a dat în judecată un om de presă-exclusiv

A muncit toată viața într-un domeniu în care banii se câștigă greu, iar acum Gregorian Bivolaru îi cere daune morale de 20.000 de euro.

Este vorba despre Matei Mihai care - cu două reprezentări grafice - l-a supărat atât de tare pe fondatorul MISA încât acesta din urmă l-a dat în judecată.

DC News a cerut părerea unui om cu multă experiență în domeniul artelor, un om cu peste 50 de premii, un om care a publicat ilustraţii şi caricaturi în importante publicatii româneşti, precum: „România liberă", „Curentul", „Ziarul financiar", "Adevărul" etc, dar şi în publicaţii din alte ţări ca Serbia, Bulgaria, Moldova, Rusia sau Franţa. Nicolae Ioniță, caricaturistul din Ploiești premiat de curând de Organizaţia Naţiunilor Unite, ne-a spus că Matei Mihai trebuie susținut de colegii săi de breaslă fiind un caz care nu trebuie să ne lase indiferenți.

"Părerea mea e că Matei Mihai n-ar trebui lăsat singur. Are nevoie de sprijinul breslei în care a lucrat toată viața. Ar trebui consiliat și apărat de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (http://uzp.org.ro/) și/sau alte instituții care reprezintă presa românească.

Orice lucrător din presa românească, jurnalist, caricaturist, redactor de radio sau televiziune etc se poate aștepta oricând la un astfel contra-atac de intimidare. Din ce în ce mai mulți vor să pună botniță presei românești. Problema e cum reacționează bresla la o astfel de întâmplare", a spus Nicolae Ioniță în exclusivitate pentru DC News.

"Eu personal nu am fost în astfel de situații și nici nu am auzit de alți caricaturiști chemați în instanță", a adăugat artistul întrebat dacă a mai auzit de astfel de cazuri.

Caricaturile care l-ar fi lezat pe Gregorian Bivolaru au fost publicate în ziarul Voceavalcii.ro pe 31 iulie 2015 și 7 august 2015. Acestea pot fi găsite în ziarul menționat.

Matei Mihai face caricaturi de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. A realizat peste 100.000 de reprezentări grafice. Nu a câștigat în viața lui, după atâția ani de muncă, suma de 20.000 de euro, bani pe care acum Gregorian Bivolaru îi pretinde pentru daunele morale.

Caricaturile pe care Matei Mihai le-a publicat de-a lungul vieții le găsiți AICI.

VEZI ȘI: Victor Ciutacu, reacție după lovitura dată de Bivolaru-exclusiv

VEZI ȘI: Bombă: Om de presă, dat în judecată de Gregorian Bivolaru - exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel