Victor Ciutacu, reacție după lovitura dată de Bivolaru-exclusiv

Victor Ciutacu, contactat de DC News, a făcut un comentariu după ce Gregorian Bivolaru a dat în judecată un om de presă.

Artistul Mihai Matei a realizat două caricaturi și pamflete care l-au deranjat pe fondatorul MISA. Gregorian Bivolaru îi cere caricaturistului 20.000 de euro daune morale; bani pe care omul nu i-a strâns după o viață întreagă de muncă în artă. "În toată munca mea, de când mă știu, nu am câștigat banii aceștia (n.r - 20.000 de euro) de pe caricaturi. Am realizat 100.000 de caricaturi, dar suma pe care am încasat-o pentru ele nu se ridică în niciun caz la 20.000 de euro. Nu am scris nimic jignitor la adresa domniei sale. Dacă spuneam că face ceva rău și nu aduceam dovezi, aș fi înțeles, dar eu nu l-am acuzat de nimic", a declarat Mihai Matei pentru DC News.

Victor Ciutacu ne-a declarat că demersul este destul de complicat cu atât mai mult cu cât Gregorian Bivolaru nu este foarte doritor de a pune piciorul prin România.

"Nu-s vreun fan al lui guru, dimpotrivă, dar, una peste alta, are dreptul constituțional de a-și apăra imaginea și demnitatea în instanță. Dacă o făcea cu parul era o problemă. Dat fiind că am câștigat două astfel de procese, mai trebuie să și convingi magistrații că ai fost afectate de cele scrise/zise/desenate, demers destul de complicat, mai ales dacă instanța vrea să te și audieze. Din câte știu eu, domnul Bivolaru nu e foarte doritor de a pune piciorul prin România", a spus Victor Ciutacu pentru DC News.

Întrebat dacă nu i se pare totuși prea mult că Mihai Matei a fost dat în judecată pentru două reprezentări grafice, jurnalistul ne-a spus: "Caricaturile nu mi se par nici dramatice, dar nici amuzante. Bănuiesc că omul s-a considerat lezat fiindcă ating taman cele două lucruri grave care i s-au imputat: băutul urinei și excesele sexuale. În țara cu nu știu câte milioane de dosare în instanțe, cred că deja nimic nu mai e prea mult; din păcate...".

Caricaturile care l-au deranjat pe Gregorian Bivolaru au fost publicate de Voceavalcii.ro pe 31 iulie 2015 și 7 august 2015.

Cine este Mihai Matei

Celebrul și ironicul caricaturist Mihai Matei desenează de când se știe, iar pasiunea sa pentru grafică s-a transformat în colaborări cu publicații cunoscute. De-a lungul timpului, artistul a publicat aproape 100.000 de caricaturi în foarte multe publicații printre care Scânteia, Cutezătorii, Flacăra, România Liberă sau DC News.

VEZI ȘI: Bombă: Om de presă, dat în judecată de Gregorian Bivolaru - exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel