Urmărește emisiunea live


Delir democrat în Congresul SUA. Răspunsul ”delicat” al lui Trump

Delir democrat în Congresul SUA. Răspunsul ”delicat” al lui Trump
Delir democrat în Congresul SUA. Răspunsul ”delicat” al lui Trump

O reprezentantă a democraţilor din Congres promite, într-un discurs ireverențios, destituirea lui Donald Trump.

După accederea sa joi în Congresul american, o nouă reprezentantă a democraţilor a promis destituirea preşedintelui Donald Trump, într-un atac frontal virulent la adresa locatarului de la Casa Albă, notează France Presse. 'Îl vom destitui pe acest fiu de căţea!', le spune Rashida Tlaib susţinătorilor săi într-o înregistrare video, la numai câteva ore după ce depusese jurământul joi în Camera Reprezentanţilor. Această înregistrare a fost difuzată pe reţelele de socializare.

Răspunsul lui Donald Trump

'Cum intenţionaţi să destituiţi un preşedinte care a câştigat probabil cele mai mari alegeri din toate timpurile, care nu a făcut nimic rău (niciun fel de complicitate cu Rusia, democraţii sunt aceia care complotează), care este la originea primilor doi ani cei mai buni din toate preşedinţiile şi care este cel mai popular republican din istoria partidului, cu 93%?!' din simpatii, a reacţionat vineri Donald Trump într-o postare pe Twitter.

Citește și: Trump - Kim Jong Un. Dorința președintelui american

'Ei vor să mă destituie pentru că ştiu că nu au nicio şansă să câştige în 2020, prea multe succese!', a adăugat Trump, intr-o postare considerată doar ”delicată”, fără a face referire directă la înregistrarea video amintită.

Congresul s-a reunit joi

Rashida Tlaib, o fostă avocată de 42 de ani, a făcut din destituirea celui de-al 45-lea preşedinte al SUA una din temele sale de campanie în Michigan. Fiică a unor imigranţi palestinieni, arestată acum doi ani pentru că a perturbat un discurs al lui Donald Trump, ea l-a catalogat pe actualul preşedinte american drept o 'ameninţare directă şi gravă pentru ţară' într-un editorial publicat joi dimineaţă într-un ziar local, Detroit Free Press. 'Avem deja probe concludente că preşedintele a săvârşit delicte care justifică destituirea' sa, consideră ea. 'Fiecare zi aduce porţia sa de prejudicii multor oameni afectaţi de actele acestui preşedinte fără de lege. Este timpul să lansăm acum o procedură de destituire', a apreciat aleasa democrată.

Un număr record de femei şi de aleşi provenind din rândurile minorităţilor, majoritari în tabăra democrată, compune cel de-al 116-lea Congres al SUA, care s-a reunit joi pentru prima dată. Totuşi, ipoteza unei proceduri de destituire a lui Donald Trump rămâne o eventualitate foarte îndepărtată în situaţia actuală. Această procedură de punere sub acuzare, cunoscută sub numele de 'impeachment', ia forma unui proces în faţa corpului legislativ, precizează AFP.

Citește și: Donald Trump, scrisoare formidabilă de la Kim Jong Un

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel