Defrișări ILEGALE pentru pârtia de schi Molivișu

S-au făcut defrişări ilegale pentru amenajarea pârtiei de schi Molivişu, parte a proiectului de amenajare a staţiunii turistice Ghiţu - Molivişu, a constatat Garda Forestieră.


Potrivit unui comunicat al CJ Argeş, informaţiile privind neregulile constatate au fost comunicate de Garda Forestieră Ploieşti în urma unei solicitări transmise în urmă cu două luni. 

În răspunsul transmis se precizează că a fost afectată o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi, prin defrişarea vegetaţiei forestiere fără drept, decopertarea stratului de pământ de la suprafaţă, terasarea suprafeţei defrişate şi decopertate şi realizarea de construcţii ilegale în zonă. 

"Pe această suprafaţă a fost amplasată fundaţia staţiei de plecare a instalaţiei de transport prin cablu şi doi stâlpi ai instalaţiei. Suprafaţa afectată nu face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier naţional a celor 11,4 ha necesare realizării pârtiei de schi, scoatere care a fost aprobată prin H.G. nr. 448/2014", se precizează în răspunsul Gărzii Forestiere Ploieşti. 

În zonă au fost constatate şi alte tăieri ilegale de arbori, ca urmare a lucrărilor efectuate pentru lărgirea drumului forestier Dosul Ghiţului - Molivişu.

De asemenea, suprafaţa de 11,4 hectare adusă în compensare nu a fost împădurită în două sezoane de vegetaţie de la data aprobării scoaterii din fondul forestier, fiind încălcate prevederile Codului Silvic şi ale hotărârii de guvern. 

În urma răspunsului primit, conducerea CJ Argeş a anunţat că va sesiza autorităţile judiciare. 

Derularea proiectului "Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu - Molivişu" s-a blocat în ultimii ani, iniţial din cauza unor probleme de finanţare, iar apoi ca urmare a suspiciunilor privind săvârşirea unor ilegalităţi. 

CJ Argeş a aprobat, în iunie 2014, alocarea a aproape 8 milioane de lei pentru cofinanţarea proiectului, care prevede amenajarea unei staţiuni montane în apropierea lacului de acumulare Vidraru din Făgăraş. Hotărârea, adoptată cu unanimitate de voturi, prevedea acordarea banilor în opt tranşe, patru în 2014 şi patru în anul 2015. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel