DEFINITIVAT 2015. Rezultate slabe. Reacția ministrului Educației

Rezultate proaste la examenul de definitivat. Nici jumătate dintre dascăli nu au reuşit să ia nota de trecere.

Rezultatele centralizate de Ministerul Educaţiei arată că 92,78% dintre candidaţii care au susţinut examenul naţional de definitivare în învăţământ au obţinut note peste 5. 46,23% dintre profesorii care au susţinut examenul au obţinut note de cel puţin 8, ceea ce înseamnă că au trecut examenul de definitivat. Este vorba de 3.158 de canditați care au obţinut note pe tronsonul 8 – 10.

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, candidaţii care au obţinut note peste 8 dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Reacția ministrului Educației

"Când vorbim de examenul de evaluare națională, bacalaureat, curriculum – toate depind de calitatea dascălilor. Ne dorim dascăli de calitate, avem 3.158 de profesori care au reușit să obțină note peste pragul ridicat de la 7 la 8.

Se corelează aceste aspecte, nu aș cataloga situația ca fiind îngrijoratoare. Faptul că Ministerul Educației este coerent cu cerința de a avea dascăli bine pregătiți e o dovadă de seriozitate, chiar dacă erau mai puțini, trebuie să îi alegem pe acești dascăli care sunt și profesiniști și au vocație pentru meseria de dascăli", a spus Sorin Cîmpeanu citat de Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel