Deficit excesiv. PSD: PNL a dus România pe marginea prăpastiei

Partidul Social Democrat transmite un mesaj dur cu privire la guvernarea liberală şi rezultatele sale.

"PNL a dus România pe marginea prăpastiei. Confruntat cu iminența declanșării procedurii de deficit excesiv, premierul desemnat Cîțu încearcă să dea vina pe cei de la Comisia Europeană pentru planul său de AUSTERITATE: tăieri de venituri și taxe noi ce urmează a fi impuse românilor", transmite Partidul Social Democrat printr-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook.

România - deficit excesiv

Procedura de deficit excesiv a fost declanşată în contextul în care România a încheiat anul trecut cu un deficit estimat la 3,8% din PIB, peste nivelul de 3%. Astfel, ţara noastră nu îndeplineşte unul dintre cele două criterii definite în Protocolul din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene. În privinţa celui de-al doilea criteriu, nivelul datoriei publice, acesta se situează sub limita de 60% din PIB stipulată în Tratat.

Conform prognozelor de iarnă ale Comisiei, deficitul guvernamental al României a ajuns la 4% din PIB în 2019, urmând a urca la 4,9% în 2020 şi 6,9% în 2021. Majorarea deficitului este în principal rezultatul majorării pensiilor adoptată în vara lui 2019, în special o creştere de 40% a pensiilor programată pentru luna septembrie 2020 şi o nouă recalculare a pensiilor programată pentru luna septembrie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel