Deciziile lui Funeriu trimit elevii la şcoală pe viscol şi ninsoare

Elevii au fost nevoiţi să înfrunte viscolul şi ninsoarea pentru a ajunge la şcoală, chiar dacă condiţiile erau total nefavorabile. Frigul îndurat de elevi este consecinţa deciziei fostului ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, de a prelungi vacanţa de iarnă cu o saptămână. Hotărârea Funeriu a împins la limită timpul profesorilor pentru a-şi preda materia şi orice zi pierdută se înseamnă un minus pentru pregătirea examenelor finale. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei ştiau încă de ieri că va veni viscolul, dar au preferat să nu anunţe nimic, în speranţa că vremea nu va fi chiar atât de rea şi vor scăpa basma curată pentru a nu pierde o zi de şcoală.

Luna februarie este foarte importantă, în special pentru elevii de gimnaziu. În această perioadă se fac acumulări şi pregătiri, pentru ca apoi să se intre în linie dreaptă cu pregătirea Examenelor Naţionale. Pentru profesori, orice zi pierdută le dă peste cap programa şi riscă să nu termine de predat.

Recuperările s-au dovedit păguboase şi în alţi ani. Greve ale profesorilor sau alte zile libere neprevăzute în programă, s-au recuperat cu mare dificultate în weekend. Din nefericire măsura nu a avut efectul scontat, atât elevii, cât şi profesorii nefiind încântaţi să vină la şcoală sâmbăta.

Sacrificarea elevilor s-a mai produs odată, chiar săptămâna trecută. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au ignorat vremea rea, dar au apelat la un artificiu: pentru a avea totuşi copii la şcoală, au anunţat abia la ora 11:00 suspendarea cursurilor pentru ziua respectivă.

Pentru că au văzut că nu este de glumit, repzentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti, dar şi din alte judeţe cu probleme, au luat decizia ca mâine să nu se ţină cursuri.

Citeşte şi:

Sunt răi sau idioți? Au uitat să anunțe copiii că școlile sunt închise în București

Școlile Capitalei vor suspenda, marți, toate cursurile. Vezi unde nu se mai învață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel