Decizie istorică! Franța a legalizat căsătoriile între gay

Christiane Taubira  dece
Christiane Taubira dece

Parlamentul Franței a aprobat astăzi, după luni de dezbateri acerbe, proiectul de lege care permite căsătoria între persoanele de același sex, transmite france24.com. Legea care a primit astăzi votul deputaților este prima reformă majoră a președintelui Francois Hollande

[caption id="attachment_282127" align="alignleft" width="310"] Christiane Taubira, ministrul Justiției din Franța ce a avut un rol primordial în aprobarea legii[/caption]

Deputații au decis astăzi să valideze reforma căsătoriei propusă de Guvern, care oferă cuplurilor  homosexuale aceleași drepturi conjucale și de adopție ca și celor heterosexuale. Legea, care este prima reformă importantă a lui Francois Hollande și un element cheie al campaniei electorale, va merge acum la Senat, de care se așteaptă să treacă cu ușurință.

Votul formal a venit la zece zile după ce a trecut de primul mare obstacol, când parlamentarii au votat cu 249 la 97 în favoarea redefinirii mariajului drept un contract dintre doi oameni, nu un contract dintre o femeie și un bărbat.

Deși se bucură de sprijinul parlamentarilor, legalizarea căsătoriilor dintre persoanele gay a nemulțumit Biserica Catolică. Grupul anti-gay, condus în mare parte de catolici îl acuză pe președintele Francois Hollande că a forțat promulgarea legii fără să consultările necesare. Acesta promite noi proteste în data de 24 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel