Decizie în dosarul Loteria 2

UPDATE: Gheorghe Copos a scăpat fără a fi condamnat în dosarul Loteria 2, după ce Curtea de Apel Bucureşti a constatat, joi, că faptele de care a fost acuzat în dosarul ”Loteria 2” alături de Camelia Voiculescu şi de alte 10 persoane s-au prescris. 

Magistrații Curții de Apel București vor decide, joi, sentința în dosarul Loteria 2. Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi alte zece persoane sunt acuzate de manipularea pieţei de capital, unde tribunalul a decis, în prima instanță achitarea inculpaţilor.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat, joi, că faptele de care a fost acuzați suspecții  în dosarul "Loteria 2", s-au prescris.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus încetarea procesului penal pentru Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi Giulio Giuzepe Proza, pentru folosirea şi dezvăluirea de informaţii privilegiate şi pentru operaţiuni de manipulare a pieţei de Capital, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie specială.

Totodată, instanţa a respins contestaţiile şi a menţinut celelalte dispoziţii ale deciziei Tribunalului Bucureşti, care a judecat dosarul pe fond şi a decis pe 25 iunie 2015 achitarea tuturor celor 12 inculpaţi.

Hotărârea CAB este definitivă.

Știrea inițială:

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 25 iunie 2015 achitarea lui Gheorghe Copos, a Cameliei Voiculescu, precum şi a altor 10 complici, judecaţi în dosarul „Loteria 2". 

Potrivit  DNA, Gheorghe Copos ar fi împrumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu, şi apoi a finanţat achiziţia de către această societate a unui pachet de acţiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru 2.480.000 de lei.

De asemenea, rechizitoriul procurorilor arată că inculpaţii din dosarul Loteria II ar fi vândut şi revândut 40 de spaţii comerciale, preluate de Ana Electronic, care ar fi fuzionat prin absorbţie cu o altă firmă, obţinând venituri de peste 23.800.000 de lei, banii intrând apoi în "circuitul spălării", prin mai multe societăţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel