Decizie fără precedent după agresiunile sexuale din Koln. Se cere summit extraordinar UE!

Prim-ministrul slovac Robert Fico va cere convocarea unui summit extraordinar al Uniunii Europene după valul de atacuri din Germania asupra femeilor în noaptea de Revelion, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt citată de Reuters.

Robert Fico va anunța acest lucru în cadrul unei conferințe de presă de la ora locală 16.30 (15.30 GMT).

Cancelarul german Angela Merkel a promis să răspundă cu hotărâre agresiunilor de la Koln și din alte localități din Germania, care au declanșat o veritabilă dezbatere privind politicile referitoare la refugiați, după ce poliția a anunțat că agresorii păreau să fie sirieni sau de origine nord-africană.

Aproximativ o mie de bărbaţi de origine arabă şi africană au atacat în noaptea de Revelion oamenii care sărbătoreau intrarea în Noul An în centrul oraşului german Köln, zeci de femei fiind agresate sexual şi jefuite, relatează presa germană.

[citeste si]

Poliţia din Köln a anunţat luni că au fost depuse deja aproximativ 60 de plângeri, aproape o treime dintre acestea fiind, potrivit ziarului regional „Express", pentru agresiune sexuală. Şeful Poliţiei din Köln, Wolfgang Albers, a declarat luni după-amiază că a fost vorba de „un număr mare de agresiuni sexuale", adăugând că a existat un caz de viol.

„Infracţiunile au fost comise de un grup de persoane care păreau să fie din Africa de Nord şi lumea arabă", a declarat Albers într-o conferinţă de presă, în contextul în care pe reţelele de socializare creştea numărul de postări prin care Poliţia şi presa centrală erau acuzate că încearcă să muşamalizeze cazul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel