De peste cinci ani, un preot cu suflet mare le aduce speranţa copiilor instituţionalizaţi

Foto: Monitorul de Vrancea
Foto: Monitorul de Vrancea

Copiii dintr-un centru instituționalizat din Focșani au parte de un sprijin de nădejde, de mai bine de cinci ani, din partea unui preot cu suflet mare. 

De peste cinci ani, un preot cu suflet mare ani le aduce speranţa copiilor instituţionalizaţi din cadrul Centrului de Asistenţă şi Sprijin Focşani, structură aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Vrancea.

Este vorba despre preotul Pătrăşcanu Lucreţiu Dan de la Parohia Sf. Gheorghe Sud, Focşani, care a amprentat acest centru prin activitatea şi învăţăturile sale mult folositoare. Nu numai că există o largă diversitate între copiii din sistemul de protecţie specială, dar o mare parte dintre aceştia sunt simultan afectaţi de o multitudine de probleme, probleme de rezolvarea cărora se ocupă nu doar personalul din sistemul de protecţie specială, ci şi oamenii de bine care au bucuria de a le trece pragul.

Un prieten apropiat tuturor copiilor



Copiii de la Centrul de Asistenţă şi Sprijin Focşani se pot considera norocoşi, având în preajma lor prezenţa necondiţionată a Părintelui care, dincolo de "paternitatea sa spirituală", este un prieten apropiat tuturor copiilor ocrotiţi aici.

Întâlnirile acestora au loc la căsuţa Fundaţiei "Forget me not", unde copiii se bucură de pildele duhovniceşti, de cuvintele de înţelepciune şi de mângâiere duhovnicească. Copiii au nevoie să le fie ascultată vocea, au nevoie de cineva cu care să poată vorbi, o persoană căreia să poată povesti orice şi în care să poată avea încredere, iar părintele le este un sprijin de nădejde care le ascultă poveştile, bucuriile, opiniile, nevoile, dorinţele, îi povăţuieşte şi le oferă alinare.

Dedicare și implicare totală 



Pe lângă acţiunile caritabile cu care preotul i-a obişnuit, acesta s-a implicat de-a lungul timpului în susţinerea directă a acestora, în vederea concretizării planurilor lor de viitor.

”Prin calităţi şi valori spirituale precum sinceritate, discreţie şi modestie, părintele a inspirat copiilor foarte multă încredere, confort sufletesc şi a sădit în sufletele celor mici sămânţa credinţei şi a omeniei. Apreciem tot efortul depus şi suntem onoraţi să avem şansa de a-l avea aproape pe Parintele Pătrăşcanu, având convingerea si nădejdea ca vom reuşi cu toţii pe mai departe să cinstim învăţăturile acestuia şi să-i urmăm exemplul”, a declarat Daniela Nicolaș, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Vrancea,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel