De ce va evolua selecţionata Braziliei în negru, pentru prima dată în istoria sa, într-un meci amical pe care îl va disputa la Barcelona

Fotografie de la Caio/ Pexels
Fotografie de la Caio/ Pexels

Selecţionata Braziliei va evolua într-un echipament complet negru, pentru prima dată în istoria sa, într-un meci amical contra Guineei, pe care îl va disputa sâmbătă la Barcelona. Această decizie este un simbol al rezistenţei împotriva rasismului, a anunţat Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF), citată de agenţia EFE.

Meciul dintre Brazilia şi Guineea se va juca în Spania, unde atacantul brazilian Vinicius Junior a fost victima unor atacuri rasiste la partida dintre Real Madrid şi Valencia, disputată în urmă cu trei săptămâni în La Liga. Evenimentele de la meciul respectiv au forţat guvernul brazilian să sară în apărarea atacantului selecţionatei naţionale.

Prin urmare, jucătorii Selecao vor purta echipamentul negru în prima repriză a meciului de la Barcelona. Apoi, în repriza secundă va evolua în echipamentul tradiţional, cu tricouri galbene şi şorturi albastre, care va include şi un mesaj cu referire la lupta contra rasismului. Conform comunicatului CBF, iniţiativa se înscrie într-o serie de acţiuni organizate de forul fotbalistic brazilian pentru combaterea rasismului.

Pentru Ednaldo Rodrigues, primul preşedinte cu origini africane al Confederaţiei Braziliene de Fotbal, 'aceasta este o problemă prioritară' pentru forul pe care îl conduce, iar fotbalul are puterea de deschide căi care să promoveze toleranţa şi respectul între persoane.

'Am organizat un seminar pentru abordarea acestei probleme, am creat un grup de lucru cu 60 de persoane care se întâlnesc periodic pentru a avansa discuţii şi propuneri', a precizat Rodrigues, citat în comunicat. 'Suntem singura federaţie de fotbal din lume care a creat un dispozitiv ce prevede retragerea de puncte pentru acte de rasism', a adăugat preşedintele CBF.

Vezi și - Brazilianul Ronaldo, mesaj către Vinicius după ce compatriotul său a fost ținta insultelor la meciul Valencia - Real Madrid / Video

Brazilianul Ronaldo Nazario, fostul mare atacant al naţionalei Braziliei şi al unor echipe ca FC Barcelona, Inter Milano sau Real Madrid, actual preşedinte şi proprietar al clubului Valladolid, i-a transmis un mesaj de încurajare compatriotului său Vinicius Junior, ce a fost victima unor insulte rasiste în timpul meciului cu Valencia de pe stadionul Mestalla.

'Vini, contează pe mine în lupta ta. În lupta noastră', a asigurat Ronaldo într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare, mesaj însoţit de o fotografie a extremei lui Real Madrid.

'Încă o dată un episod de rasism în La Liga. Până când? Cât timp există impunitate şi complicitate, va exista rasism. Este inacceptabil ca arbitrii, federaţia şi autorităţile să nu acţioneze (...) Ajunge', a afirmat Ronaldo. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel