De ce Ucraina nu negociază cu Rusia. Podolyak: Orice ofertă înseamnă doar ca Ucraina să se predea şi să accepte ultimatumurile Rusiei

Fotografie de la Katie  Godowski, Pexels
Fotografie de la Katie Godowski, Pexels

Mykhailo Podolyak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat de ce Ucraina nu vrea să se aşeze la masa negocierilor cu Rusia. 

Într-o postare pe twitter, acesta a scris: „Orice ofertă de „înțelegere diplomatică” înseamnă doar: Ucraina trebuie să se predea și să accepte ultimatumurile Rusiei în timp ce agresorul evită pedeapsa. Asta înseamnă doar triumful lui Putin și prăbușirea dreptului
internațional. Pentru ce? Contraofensiva Ucrainei merge eficient. Doar continuați să ajutaţi”.

Volodimir Zelenski a avut prima discuţie cu Rishi Sunak, noul premier al Marii Britanii

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a purtat deja discuţii cu noul prim-ministru britanic, Rishi Sunak, pe care l-a invitat în Ucraina - potrivit unui comunicat remis de cancelaria prezidenţială de la Kiev.

"Am vorbit cu noul prim-ministru britanic, Rishi Sunak. Cred că parteneriatul dintre statele noastre şi leadership-ul britanic, deja tradiţional în protejarea democraţiei şi libertăţii, va creşte şi mai mult. L-am invitat pe prim-ministru să viziteze Ucraina" - a declarat Zelenski, după discuţia telefonică de marţi seară.

Potrivit liderului de la Kiev, Ucraina şi Marea Britanie au ajuns să aibă cele mai bune relaţii, dar există încă potenţialul de a consolida cooperarea. Preşedintele a mai menţionat că a convenit cu Sunak să "scrie un nou capitol al relaţiilor ucraineno-britanice", care să prevadă sprijin deplin în faţa agresiunii ruse.

"Apreciez că primul apel al premierului a avut loc în Ucraina. Şi sunt mereu recunoscător poporului Marii Britanii pentru sprijinul acordat" - a adăugat Zelenski.

RBC notează că, în vară, când Sunak a luptat pentru funcţia de premier cu Liz Truss, a promis că prima sa vizită în străinătate va fi în Ucraina. Marţi, după ce a devenit oficial prim-ministru, a vorbit despre războiul din Ucraina. Potrivit lui Sunak, războiul început de Vladimir Putin a dus la destabilizarea pieţelor energetice şi a lanţurilor de aprovizionare din întreaga lume, scrie Rador.  CITEŞTE MAI MULTE AICI

Rusia afirmă că este dispusă să discute cu SUA şi papa Francisc cu privire la Ucraina

Suntem pregătiţi să discutăm toate acestea (situaţia din Ucraina) cu americanii, cu francezii şi cu Suveranul Pontif', a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică, într-un comentariu la iniţiativa preşedintelui francez Emmanuel Macron care i-a cerut luni papei Francisc să se adreseze preşedintelui rus Vladimir Putin, Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, şi preşedintelui SUA, Joe Biden, pentru a impulsiona un proces de pace în Ucraina.

În versiunea transmisă de agenţia de stat rusă Peskov a declarat că Moscova salută apelul preşedintelui francez către papa Francisc de a facilita discuţii directe între SUA şi Rusia cu privire la Ucraina.

'Dacă aceasta se înscrie într-adevăr pe linia eforturilor de căutare a posibilelor soluţii, demersul poate fi evaluat pozitiv', a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. În acelaşi timp, a afirmat el, nimeni nu a propus să-l sune pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a lămuri 'baza legală care interzice orice tip de negociere cu partea rusă'. VEZI AICI CONTINUAREA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel