EXCLUSIV  De ce se retrag fotbaliştii români din echipa naţională. Dorinel Munteanu: Nu au simţit această bucurie. Să renunţi e cel mai uşor

Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României

După ce Alin Toşca s-a retras din echipa naţională înainte de Liga Naţiunilor, Alex Mitriţă i-ar fi informat pe secunzii lui Edi Iordănescu că nu va mai răspunde convocărilor. 

Celor doi li s-ar putea alătura Alexandru Maxim şi Vlad Chiricheş, doi dintre fotbaliştii criticaţi după meciurile din Liga Naţiunilor disputate de tricolori. 

Invitat în emisiunea La Sud prin Sud-Est, Dorinel Munteanu, românul cu cele mai multe selecţii în echipa naţională (134) a vorbit despre acest subiect şi a încercat să explice de ce aceşti fotbalişti renunţă atât de uşor la prima reprezentativă. 

"Eu cred că este o problemă la nivelul atmosferei din cadrul lotului. Nu doar aceşti jucători s-au retras, ţinem minte şi de Mirel Rădoi, au mai fost şi alţii. Atmosfera spune totul! 

Un jucător ca Mitriţă poate câştiga meciuri, dacă e în formă bună. Dar nu sunt agreaţi! Nu e o atmosferă propice la echipa naţională pentru performanţă!", a declarat Dorinel Munteanu, exclusiv pentru DC NEWS şi Lider FM. 

"E foarte uşor să renunţi"

Am continuat, însă, subiectul, şi am vrut să aflăm de ce jucătorii şi-au pierdut plăcerea de a juca, având în vedere că fotbalul este, până la urmă, un joc. 

"Fotbalul e un joc, da, dar ca să ai performanţă, acest joc trebuie să fie organizat. Trebuie să fie bine făcut. Pentru că deşi eşti talentat, nu poţi avea performanţe doar aşa. Trebuie să fie o atmosferă propice, selecţionerul trebuie să fie un bun pedagog, nu doar un bun antrenor. Eu cred că sunt multe probleme la echipa naţională în momentul de faţă, care îi afectează pe jucători, şi ei renunţă foarte uşor. Cel mai uşor este să renunţi. Asta e ce văd eu din exterior. Să vorbim şi de Tătăruşanu. El de ce s-a retras? Ei, ca jucători, nu pot spune exact ce e acolo, dar eu cred că sunt lucruri care nu funcţionează!", a mai spus fostul mijlocaş al naţionalei. 

Cea mai mare mândrie pentru un fotbalist, jocul la echipa naţională 

"Nu cred (n.r să existe mândrie mai mare). Eu am 134 de meciuri la naţională. Dar nu poate să fie bucurie mai mare decât să îţi cânte imnul sau să reprezinţi România la un Campionat European sau Mondial. Tinerii noştri nu au simţit această bucurie, de asta se şi retrag, probabil. Rezultate nu sunt şi nu au gustat din acest privilegiu, să îşi reprezinte ţara la un turneu final", a concluzionat Munteanu. 

Oficial FRF, ironie la adresa lui Alex Mitriţă, care ar vrea să se retragă de la naţională

Andrei Vochin, oficial al Federaţiei Române de Fotbal, l-a ironizat pe Alexandru Mitriţă, fotbalist care ar fi transmis că nu mai vrea să vină la naţională. 

„Nu ştiu. Am auzit din ce în ce mai mulţi jucători tineri care rostesc aceste fraze. Jucătorii de acum 10-20 de ani rosteau greu aceste fraze. Le replic asta: ca să te retragi de la echipa naţională, trebuie mai întâi să te apuci. Eu n-am niciun fel de informaţie legată de Mitriţă”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

Şi Ilie Dumitrescu a fost uimit de decizia lui Mitriţă 

"Eu nu concep așa ceva. Au fost momente când nu jucam în Anglia, am avut probleme cu permisul de muncă, și sufeream foarte tare pentru că pierdeam echipa națională. În ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, Mitriță n-a mai fost în lot. Probabil că s-a întâmplat ceva (n.r. - între Mitriță și selecționerul Edi Iordănescu), altfel nu pot înțelege.

Dacă n-a fost ceva între părți la acțiunea asta, nu văd un lucru pozitiv pentru un jucător ca Mitriță, care își dorește să facă performanță, să renunțe la echipa națională. Nu l-am înțeles nici pe Radu Ștefan.

La echipa națională sunt și jucători nemulțumiți, există competiție pe posturi. Dar eu n-aș renunța niciodată la echipa națională", a spus Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel