De ce nu vrea Tăriceanu ca George Orbean să fie șef la TVR

Plenul reunit al Parlamentului nu a votat noul președinte director general propus de Consiliul de Administrație al TVR pentru că nu a fost întrunit cvorumul. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat ulterior că a vorbit cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, pentru ca votul să fie reluat marți și a explicat de ce nu este de acord cu propunerea făcută de CA al TVR în persoana lui George Orbean la șefia instituției.

"Sunt dezamăgit că din CA nu s-a găsit a se face altă propunere decât o persoană care nici măcar nu are facultatea terminată la vârsta de 40 de ani. Propunerea aceasta este un lucru definitoriu pentru cum selectăm și numim persoane în funcții, deși, din fericire, nu s-a ajuns la confirmare prin vot a unor persoane care nu au competențe", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit B1 TV.

Șeful Senatului a precizat, de asemenea, că nu este de acord nici cu una dintre propunerile făcute de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de membru titular în Consiliul de Administrație, anume Christel Țopescu, deoarece aceasta a colaborat cu securitatea.

"Dacă propunea altcineva poate nu mă mira așa tare, dar vine chiar din partea președintelui.

Ar trebui toți cei care sunt vizați și interesați să cântărească mai bine lucrurile, altfel dorința de reînnoire a clasei politice, de a se face lucrurile diferit e doar un slogan și, în realitate, lucrurile decurg altfel", a mai spus Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel