De ce însoțitorii de bord evită să bea ceai sau cafea din avion. Lucrul pe care nimeni nu ți-l spune

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Știai că însoțitorii de bord evită să bea ceai sau cafea din avion?

Când te îmbarci pentru un zbor lung, o cafea fierbinte sau un ceai relaxant pare alegerea perfectă pentru a începe călătoria. Dar știai că mulți însoțitori de bord refuză să consume aceste băuturi în timpul zborului? Motivul? Apa cu care sunt preparate ar putea să nu fie chiar atât de „curată” pe cât ai crede.

De unde provine apa folosită la bordul avionului

Cafeaua și ceaiul servite în timpul zborului nu sunt făcute cu apă îmbuteliată, ci cu apă încălzită din rezervoarele interne ale avionului. Aceste rezervoare sunt umplute de echipajele de la sol în aeroporturi și ar trebui curățate periodic.

Problema este că standardele de igienă pentru aceste rezervoare variază de la o companie aeriană la alta, iar în unele cazuri s-au găsit bacterii sau urme de contaminare.

Ce spun studiile oficiale

Un raport al Environmental Protection Agency (EPA) din SUA arată că 12% din companiile aeriene testate au livrat apă care conținea bacterii coliforme care pot duce la contaminare.

Un alt studiu independent realizat de Hunter College NYC Food Policy Center, în colaborare cu site-ul DietDetective.com, a concluzionat că apa din avioane poate conține E. coli și alți contaminanți în funcție de compania aeriană, scrie Condé Nast Traveler.


Ce spun însoțitorii de bord

Mai mulți însoțitori de bord, intervievați de publicații internaționale, susțin că nu consumă niciodată cafeaua sau ceaiul oferite pasagerilor.

"Eu nu beau niciodată cafeaua sau ceaiul din avion. Știu cât de rar sunt curățate acele rezervoare", a spus o fostă însoțitoare de bord citată de Travel + Leisure.


"Ne aducem cafeaua de acasă sau o luăm din aeroport. Este o regulă nescrisă printre colegii mei", a spus un însoțitor de bord Lufthansa.


"Nu bem apă de la robinet și le recomandăm pasagerilor să ceară doar apă îmbuteliată", a spus un alt însoțitor de bord pentru TIME Magazine.


Care este riscul real?

Riscul ca apa să te îmbolnăvească este relativ scăzut, mai ales dacă băutura este fiartă (ceea ce ucide multe bacterii). Totuși, dacă ai sistemul imunitar sensibil, ești gravidă, călătorești cu copii mici sau vrei să eviți orice disconfort digestiv, e mai bine să fii precaut. Iată câteva sfaturi:

1. Adu-ți propriul termos cu cafea sau ceai din aeroport.

2. Cere apă îmbuteliată sigilată, dacă vrei să-ți prepari ceva.

3. Optează pentru băuturi reci, la sticlă, oferite de compania aeriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]
pixel