De ce e total greșit să gonești o pisică de la picioarele tale

pisică
pisică

De multe ori, pisicile vin și se așează la picioarele tale. Dar de ce fac acest lucru?

Legăturile dintre oameni și animalele de companie au fost studiate în detaliu. Pisicile sunt adesea văzute ca aducătoare de noroc și alungătoare de energii negative. Iubitorii de pisici sunt curioși să afle totul despre aceste animale fascinante. Se spune că, dacă gonești o pisică care se află în apropierea ta, îți vei alunga norocul.

Într-un alt context, cercetătorii japonezi au analizat comportamentul pisicilor domestice timp de opt luni pentru a afla dacă acestea pot recunoaște și răspunde la vocea stăpânilor lor atunci când aud și alte voci. Rezultatele studiului au arătat că pisicile sunt capabile să facă această distincție, fiind motivate de recompense.

Există multe motive pentru care este bine să ai o pisică în casă. Iată câteva dintre ele:

Pisicile sunt animale de companie excelente pentru persoanele care trăiesc singure. Ele pot oferi companie și dragoste.

Pisicile pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Studiile au arătat că persoanele care au pisici sunt mai puțin stresate și mai puțin anxioase decât persoanele care nu au.

Pisicile pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit. Pisicile sunt animale foarte afectuoase și pot oferi o companie plăcută.

Pisicile pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Studiile au arătat că persoanele care au pisici au un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare. Sau cel puțin așa se crede.

Pisicile pot ajuta la controlul populației de dăunători. Pisicile sunt vânători naturali și pot ajuta la controlul populației de șoareci, șobolani și alte animale mici.

Dacă sunteți în căutarea unui animal de companie care să vă ofere companie, afecțiune și dragoste, o pisică este o alegere excelentă.

 

Există dovezi că pisicile pot ajuta la prevenirea depresiei

 

Există mai multe motive pentru care pisicile ar putea ajuta la prevenirea și tratarea depresiei. Pisicile pot oferi companie, afecțiune și dragoste, toate acestea fiind importante pentru sănătatea mintală. Pisicile pot ajuta, de asemenea, la reducerea stresului și a anxietății, care sunt factori de risc pentru depresie.

Desigur, pisicile nu sunt o soluție pentru depresie. Dacă suferiți de depresie, este important să căutați ajutor profesional. Cu toate acestea, dacă aveți o pisică, ea poate fi o parte importantă a tratamentului dumneavoastră.

VEZI ȘI: Ce înseamnă când un câine se așează în locul tău când te ridici - https://www.dcnews.ro/ce-inseamna-cand-un-caine-se-aseaza-in-locul-tau-cand-te-ridici_938594.html#google_vignette

 

VEZI ȘI: Așa arată fericirea! Reacția adorabilă a unui cățel care își revede stăpâna după o săptămână - https://www.dcnews.ro/asa-arata-fericirea-reactia-adorabila-a-unui-catel-care-isi-revede-stapana-dupa-o-saptamana_938431.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel