Urmărește emisiunea live



De ce a mers SORIN BLEJNAR astăzi la DNA

SORIN BLEJNAR a mers astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie fără să fie citat, fostul șef al ANAF precizând că a venit pentru a le cere procurorilor să închidă dosarul de corupție în cazul său, în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Potrivit Mediafax, Sorin Blejnar a mers, joi, la DNA pentru a depune un memoriu prin care le solicită procurorilor să închidă urmărirea penală în cazul său, în care este cercetat alături de fostul său şef de cabinet, Codruţ Marta, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu, de soţii Radu şi Diana Nemeş şi de mai mulţi administratori de firme.

Citește și Blejnar: Am declarat la DNA ultimii 30 de ani din viață 

Blejnar a precizat că memoriul are la bază două decizii în care un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti şi alţi trei magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au arătat că el nu are vreo implicare în acest dosar, dar și că, în ultimul an de anchetă, nu au existat persoane sau martori în dosar care să facă referire la fapte penale în cazul său.

Întrebat de ce depune acest memoriu abia acum, în condiţiile în care cele două documente sunt din anul 2013, Sorin Blejnar a spus că în urmă cu o săptămână anchetatorii DNA i-au pus la dispoziţie materialul de urmărire penală, pe un DVD, şi că a hotărât depunerea acestui memoriu după studierea integrală a acestuia.

Potrivit fostului șef al ANAF, este vorba de dosarul penal "54" şi că, potrivit celor două motivări, judecătorii ar fi constatat că nu există indicii în ceea ce îl priveşte, atunci când a atacat la instanţă ordonanţa procurorilor prin care i se stabilea interdicţia de a părăsi ţara.

Totodată, întrebat ce mai ştie de Codruţ Marta, Sorin Blejnar a spus că nu doreşte să fie întrebat în legătură cu acest aspect, cât despre Radu şi Diana Nemeş a precizat că nu îi cunoaşte.

Sorin Blejnar este acuzat de procurorii DNA că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel