EXCLUSIV  De ce a fost Pahonțu acuzat tocmai acum de ofițerul SPP. Informații din dosar

Un subiect bombă a explodat după ce un ofițer SPP, ce s-a dovedit mai târziu a fost colonelul Petre Soare, l-a acuzat inițial sub anonimat pe șeful său, Lucian Pahonțu, de moartea lui Ion Popa. 

Potrivit datelor din dosar, obținute de dcnews.ro, schimbarea încadrării colonelului soare în dosar a fost făcută la mijlocul lunii iulie, anul curent. El a fost anunțat că din suspect, e inculpat. Colonelul își susține nevinovăția și spune că acest caz, inițial mușamalizat, vrea să-l scoată țap ispășitor. 

Colonelul Petre Soare este inculpat în dosarul penal cu privire la incidentul petrecut în 4 ianuarie 2012 la partida de vânătoare din pădurea Turbatu. Acțiunea penală față de Petre Soare a fost pusă în mișcare abia în 15 iulie 2016, adică aproape în urmă cu o lună. Schimbarea calității procesuale din suspect în inculpat pe numele lui Petre Soare s-a făcut, potrivit datelor din dosar, în urma numeroaselor probe administrate pe parcursul anchetei ce a durat peste patru ani. 

Arma folosită la săvârșirea crimei a fost una de vânătoare marca Mossberg, calibru 12mm. Aparținea chiar victimei, Ion Popa. Potrivit sursei citate, inculpatul ar fi cel care a deținut fără drept și a folosit respectiva armă în cadrul vânătorii. 

Datele din dosar mai arată că din documentele parchetului "rezultă cu certitudine situația de fapt de la momentul produceri incidentului soldat cu moartea violentă a lui Ion Popa și că există suficiente probe din care reiese săvârșirea de către col. Soare Petre a trei fapte penale". 

Probele din dosar sunt:

- procesul de cercetare la fața locului;

- procesul verbal de conducere în teren;

- declarațiile martorilor;

- raportul de expertiză balistică din 06.03.2012 a Serviciului Criminalistic al IPJ Prahova;

- raportul de constatare tehnico-științifică din 25.04.2012;

- raportul de expertiză criminalistică din 13.02.2012 a Institutului Național de Criminalistică-Serviciul de Expertize fizico-chimice al IGPR. 

Aceste probe l-au determint pe expertul Petrică Constantin Lucian să scris în nota cu opiniile sale că sunt suficiente dovezi în baza cărora suspectul col. Petre Soare în timp ce a participat la partida de vânătoare, "l-a împușcat din culpă pe Ion Popa", folosind fără drept arma victimei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel