De ce a făcut Dragnea Congres. Opt motive

Liviu Dragnea a declarat că sunt opt motive pentru care trebuia organizat Congresul extraordinar al PSD, susţinând că se impune prezentarea bilanţului primului an de guvernare, dar şi că dezbaterile din spaţiul public au căpătat 'o violenţă extremă', care blochează dialogul, 'sufocă societatea şi o dezbină'.

Totodată, el a spus, este nevoie de o reprezentare echilibrată a tuturor regiunilor în conducerea PSD, adăugând că intenţionează să înfiinţeze organizaţia bărbaţilor, pentru o reprezentare paritară în partid. 'Am tot auzit în ultimele zile şi de la colegi din partid şi din afara partidului: dar de ce să facem congres? Ce rost are să facem un congres? Din câte ştiu eu şi de când ştiu eu, atunci când se anunţă un congres, în toate organizaţiile, toată lumea doreşte să ajungă la congres. Deci este un moment dorit. Cum să nu îţi doreşti să faci un congres al partidului? Au spus: se face pentru reglare de conturi. O să vă dau cel puţin opt motive pentru care trebuia să facem congresul astăzi (...) Primul motiv: ne aflăm la capătul primului an de guvernare PSD- LDE şi s-ar impune un bilanţ. E nevoie de concluzii politice, de concluzii economice pe care societatea le aşteaptă, pe care noi le aşteptăm şi pe care tot noi, care guvernăm, trebuie să le şi formulăm. Trebuie să prezentăm rezultatele programului de guvernare, întemeiate pe datele oficiale de la Institutul Naţional de Statistică şi nu pe emisiunile de seară de la televiziuni, unde adversarii noştri spun ce-i taie capul. Şi este nevoie să dăm un răspuns real, măsurabil, verificabil şi adevărat. Al doilea motiv: avem un nou Guvern şi e important să găsim calea prin care această nouă echipă va îndeplini până în 2020 programul de guvernare', a spus Dragnea, în discursul de la tribuna Sălii Palatului. Dragnea a afirmat că dezbaterile din spaţiul public au căpătat 'o violenţă extremă', care 'sufocă societatea şi o dezbină'.

[citeste si]

'Al treilea motiv - cu toţii vedem că dezbaterile din spaţiul public au căpătat o violenţă extremă, care blochează evoluţia dialogului despre drepturi, valori şi libertăţi, care sufocă societatea şi o dezbină. Această situaţie o ştim cu toţii, este consecinţa unei lupte uneori vizibile, alteori nu, între forţele democratice care au câştigat şi care vor să exercite în mod legitim puterea şi oameni şi instituţii care se substituie democraţiei. La nivelul clasei politice, al presei, al societăţii civile, al mediului de afaceri, al câtorva instituţii publice şi, într-o oarecare măsură, a unei părţi din publicul românesc, este o atmosferă deteriorată de ură, de suspiciune şi de conflict. În cazul legilor justiţiei, acest conflict se duce între noi, care vrem să aducem legislaţia în normalitatea secolului XXI, şi adversarii noştri, care doresc să păstreze reţelele ilegale de păstrare a puterii, între noi, care vrem să modificăm nişte legi, care uzurpă drepturi şi libertăţi fundamentale, şi cei care vor să continue aceste abuzuri. Şi astăzi, ăsta este un motiv, trebuie să aud, să ne convingem dacă vrem să mergem înainte cu acest proces. Eu vreau, fără ezitare. Al patrulea motiv: vreau să stabilim azi nişte direcţii clare de acţiune pentru a reuni România, pentru o dezvoltare pe termen lung şi pentru a decide priorităţile acestei ţări', a mai spus liderul PSD. În plus, Dragnea a susţinut că este nevoie de o reprezentare echilibrată a tuturor regiunilor în conducerea PSD.

'Al cincilea motiv: pentru a avea în conducerea partidului o reprezentare echilibrată a tuturor regiunilor din România şi o reprezentare paritară între femei şi bărbaţi. Acum, să mai şi glumim, eu le-am spus colegilor mei, le-am spus demult să mă ia în serios de câte ori propun ceva la congrese şi se adoptă, că eu mă ţin de cuvânt. Le-am spus acum ceva timp că voi susţine cât mai multe femei în funcţii de conducere şi probabil că la un alt congres o să discutăm de drepturile bărbaţilor de a prinde măcar 30% din locurile de conducere din partid. Şi vă anunţ pe toţi în mod oficial că eu, de săptămâna viitoare, vreau să înfiinţez organizaţia bărbaţilor din PSD. Haideţi cât mai repede, că nu se ştie! Al şaselea motiv, pentru a spune apăsat ideile în care credem cu tărie şi pentru a spune apăsat cum vedem noi România. Al şaptelea motiv: pentru a ne încărca cu încredere şi curaj unii de la alţii. Al optulea motiv: pentru a spune ce înseamnă pentru noi Centenarul Marii Uniri şi ce facem pentru asta', a conchis Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel