Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Davos. Soros, discurs. Borza: Îi împărtășesc oarecum punctul de vedere

George Soros
George Soros

Deputatul independent Remus Borza, cunoscut drept „salvatorul Hidroelectrica”, a vorbit, la Borza Analytica, despre Forumul economic de la Davos. 

La Davos, un mic orășel din Elveția, cei mai importanți oameni de pe planetă s-au întâlnit la forumul economic.

Fără îndoială, cel mai așteptat discurs a fost cel al lui Donald Trump, dar și al miliardarului George Soros, un adversar declarat al președintelui republican.

Remus Borza a discutat, la DC News, despre cele două discursuri cheie de la Davos.

„Sigur, eu sunt subiectiv. Sunt un fan declarat al lui Trump. Soros nu a ieșit din tipare, nu cred că se aștepta cineva să aibă un alt discurs, a identificat cei trei dușmani ai poporului: Google, Facebook și, evident, Trump. Trump care este răul absolut, cel mai mare rău pentru democrație, pentru societatea americană, așa s-a exprimat. ”Zilele lui sunt numărate, sper să dispară cât mai repede, până în 2020”, aceasta a fost sintagma folosită și pentru Facebook și pentru Google.

Aici îi împărtășesc oarecum punctul de vedere. Există foarte multă manipulare pe zona asta de social media. Sunt foarte mulți președinți care au câștigat, inclusiv Trump, susținuți de social media, de fake news, de toate aceste lucruri. Evident că trebuie să existe reglementare. Trebuie să existe un oarecare control, în general, în ceea ce privește presa. Evident trebuie să existe și o fiscalizare, impozitare”, a declarat Remus Borza la DC News.

[citeste si]

Amintim că la Davos, George Soros a atras atenţia asupra consecinţelor politice semnificative pe care le poate avea fenomenul social media, evidenţiind alegerile prezidenţiale din SUA din 2016.

”Companiile de social media influenţează oamenii să renunţe la autonomie. Puterea de a modela atenţia oamenilor este tot mai mult concentrată în mâinile câtorva companii”, declarase Soros.

Interviul integral poate fi urmărit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel