Danileț, solicitare către CSM pe marginea declarațiilor lui Ponta

danilet
danilet

Judecătorul Cristi Vasilică Danileț scrie, pe pagina de Facebook, că a făcut mai multe solicitări către Consiliul Superior al Magistraturii în contextul cercetării penale de la Bacalaureat și intervenției premierului Victor Ponta. 

Judecătorul Danileț a scris "Am solicitat membrilor CSM sesizarea Inspecției Judiciare și adoptarea unui punct de vedere de către CSM cu privire la modul de derulare a cercetării penale în cazul 'Bacalaureat 2013' și exprimarea unei poziții publice instituționale cu privire la declarațiile repetate ale premierului, de la începutul anului până în prezent, în legatură cu procese penale aflate în derulare".

Datorii

El a adăugat că este datoria CSM "să apere independenta justiției daca ea a fost încălcata prin ignorarea dispozițiilor naționale și internaționale aplicabile politicienilor în relatiile pe care le au cu sistemul judiciar". A precizat că "este de datoria CSM să explice populației modul de derulare a procedurilor judiciare într-o cauză cu impact major, să asigure respectarea drepturilor omului și să ia măsurile ce se impun în caz de gestionare defectuoasă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel