Danileț revine în CSM. Decizia revocării, anulată de CA București

danilet si ghica dece
danilet si ghica dece

Curtea de Apel București a decis astăzi anularea hotărârii din 26 februarie anul acesta, prin care care Vasilică Danileț era revocat din Consiliul Superior al Magistraturii, ca urmare a votului celor 1.200 de judecători, potrivit luju.ro. Magistratul își poate prelua oricând atribuțiile de membru deplin al CSM, în urma deciziei CAB de astăzi, venită pe fondul hotărârii CCR de anulare articolului privind revocarea magistraților din Consiliu.

Anularea hotătârii a fost dispusă de judecătorul secției de contencios, Vasile Bicu. Până să ajungă membru al CSM, șefă a Curții de Apel București a fost Alina Bica, de asemenea suspendată din Consiliul în urma votului judecătorilor din țară.

CAB a dispus și suspendarea hotărârii plenului CSM din 26 februarie până la soluționarea definitivă și irevocabilă a cerereii de anulare a deciziei Consiliului. Așadar, Danileț își poate relua activitatea de membru al CSM.

Danileț a câștigat partida la CCR

Mutarea decisivă a lui Danileț a fost atacarea la CCR a art. 55 din Legea nr. 317/2004, privind CSM, invocând excepția de neconstituționalitate. Articolul în cauză a fost propus acum câtva timp de însăși Danileț.

Vasilică Danileț și Alina Ghica au fost reprezentați la CCR și la Secția de contencios administrativ și fiscal de la CAB de avocatul Alexandru Morărescu din Baroul București. Acesta a susținut că lui Danileț i s-ar fi încălcat ”dreptul la apărare prin aceea că nu a fost lăsat să se apere în fața celor 1.200 de judecători care au votat pentru revocarea sa din CSM”.

Judecătoarea Alina Ghica a repurtat și ea o victorie în urmă cu câteva zile, atunci când CA Galați a decis suspendarea hotărârii prin care aceasta a fost suspendată din CSM. Anterior, ÎCCJ declinase cauza judecătoarei și o trimisese spre soluționare la Secția de contencios a CA Brașov.

Într-o postare de acum aproximativ o oră pe Facebook, Cristi Danileț scrie: ”Începând de azi eu și jud. Alina Ghica, revocați în febr.2013 de Plenul CSM după o procedură declarată neconstituțională, ne-am reluat activitatea în CSM.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel