Danemarca vrea să închirieze celule în închisorile din Kosovo, din cauza numărului mare de deținuți

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Din cauza numărului mare de deținuți, Danemarca intenționează să închirieze celule în Kosovo.

Danemarca doreşte să închirieze celule de închisoare în Kosovo pentru a trimite acolo 300 de deţinuţi. Planul a fost prezentat de guvernul de la Copenhaga, în condițiile în care închisorile din regatul scandinav sunt supraaglomerate.

Acest proiectul prevede "închirierea a 300 de locuri de închisoare în Kosovo" pentru a trimite străinii condamnaţi în Danemarca la deportare după ispăşirea pedepsei, a transmis Ministerul Justiţiei într-un comunicat.

În 2020, aproximativ 350 de deţinuţi din închisorile daneze urmau să fie expulzaţi la sfârşitul pedepsei. Proiectul mai prevede extinderea capacităţii sistemului penitenciar danez cu 326 de locuri între 2022 şi 2025.

Din 2015, numărul deținuților a crescut cu 19% în Danemarca și a ajuns la peste 4.000 de persoane la începutul lui 2021, ceea ce a dus la ocuparea 100% a închisorilor, potrivit statisticilor naţionale. În aceeaşi perioadă, numărul gardienilor a scăzut cu 18% în regatul scandinav cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori, cunoscut pentru închisorile deschise rezervate deţinuţilor care ispăşesc pedepse mai mici de cinci ani.

"Vom avea un deficit de aproximativ 1.000 de locuri în sistemul penitenciar până în 2025", a menţionat ministrul Nick Haekkerup, citat în comunicat.

În Kosovo, potrivit datelor din World Prison Brief al Universităţii din Londra, 1.642 de persoane erau încarcerate în 2020, pentru un grad de ocupare de 97%. În trecut, Norvegia şi Belgia au închiriat deja celule în Ţările de Jos şi au trimis deţinuţi acolo, scrie Agerpres.

A ucis două femei și a abuzat sute de trupuri neînsuflețite. Cazul din Kent care a șocat Marea Britanie

Un fost angajat al unui spital britanic, care a ucis două femei și s-a folosit de funcția sa pentru a intra camera mortuară a unității spitalicești, pentru a abuza peste 100 de cadavre, a fost închis pe viață. Părinții și partenerii îndurerați au oferit mărturii îngrozitoare despre angoasa care pe individul a provocat-o, relatează The Guardian. 

David Fuller, în vârstă de 67 de ani, a pledat vinovat luna trecută pentru uciderea a două femei în 1987 în Kent, schimbându-și pledoaria la jumătatea procesului. Pronunțând miercuri sentința pe viață în cadrul Curții de Justiție din Maidstone, judecătoarea, Cheema-Grubb, a declarat că Fuller nu va fi eliberat vreodată, din cauza infracțiunilor sale extrem de grave (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel