Prima țară europeană care reia educația FAȚĂ ÎN FAȚĂ

Copiii de până la 11 ani se întorc în grădinițe și școli, statul devenind astfel prima țară europeană care să relaxeze restricțiile asupra educației.

Copiii de până la 11 ani se întorc în grădinițe și școli în Danemarca, devenind astfel prima țară europeană care să relaxeze restricțiile asupra educației, conform BBC.

Premierul Mette Frederiksen i-a întâmpinat personal pe copii la întoarcerea la școală, în capitala Copenhaga. Danemarca a fost printre primele țări care să impună restricții, închizându-și școlile pe 12 martie, la o zi după România.

Strategie riscantă

Cu toate că numărul infecțiilor din Danemarca a fost mic, criticii avertizează că strategia este riscantă. „Suntem puțin agitați și trebuie să ne asigurăm că respectăm regulile de igienă", a spus membrul Uniunii daneze pentru copilăria timpurie și educatori, Elisa Rimpler.

„Trebuie să ne spălăm mult pe mâini de-a lungul zilei. Nu avem măști și păstrăm o distanță sănătoasă între noi, așa că totul va fi dificil", a mai spus ea.

Mișcarea Danemarcei a venit după ce șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut o foaie de parcurs pentru restrângerea graduală a restricțiilor în cele 27 de state membre, însă a făcut clar faptul că măsurile nu trebuie luate imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel