Danemarca. Prinţul Henrik a murit. Regina Margareta a II-a și Casa Regală, în doliu

Prinţul Henrik, soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei a decedat la vârsta de 83 de ani, a anunţat casa regală daneză.

Prinţul suferea de o afecţiune pulmonară, pentru care a fost tratat din ianuarie la Rigshospitalet (spitalul regatului) din Copenhaga, de unde a fost externat când starea i s-a înrăutăţit. El a murit în somn, la palatul Fredensborg, la circa 40 de kilometri la nord de capitală, avându-i alături pe regină şi pe cei doi fii. 

La palatul Fredensborg,  prințul Henrik s-a stins având alături familia, suverana și cei doi fii.

La începutul lunii februarie Prinţul Henrik, soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, a fost diagnosticat cu o tumoare malignă în timp ce primea tratament împotriva unei infecţii pulmonare.

În vârstă de 83 de ani şi suferind de demenţă, prinţul Henrik a fost internat, inițial, pe 28 ianuarie în secţia de chirurgie pulmonară de la Rigshospital din Copenhaga.

[citeste si]

Prinţul Henrik, născut în Franţa, nu a obţinut niciodată titlul de rege în Danemarca şi nu a făcut un secret din faptul că dorea să deţină această titulatură. 

El a declanşat numeroase controverse în august 2017, după ce a declarat că refuză să fie înmormântat alături de soţia sa în necropola regală a catedralei Roskilde, unde sunt înhumate cuplurile regale daneze. 

Întrucât nu a obţinut titlul şi funcţiile pe care le dorea, prinţul Henrik a spus că nu este egalul soţiei sale în timpul vieţii şi din acest motiv nu doreşte să îi fie egal nici după moarte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel