Danemarca cel mai probabil NU va avea un al doilea val. Cum este posibil

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Epidemiologul șef al Danemarcei a transmis că țara „cel mai probabil nu" va fi lovită de un al doilea val de Covid-19, după ce guvernul a făcut planuri pentru a crește testarea și pentru a identifica rapid contacții.

Epidemiologul șef al Danemarcei a transmis că țara „cel mai probabil nu" va fi lovită de un al doilea val de Covid-19, după ce guvernul a făcut planuri pentru a crește testarea și pentru a identifica rapid contacții, transmite Reuters, conform The Guardian.

Danemarca, țară cu 533 de morți provocate de noul coronavirus, a fost prima din Europa care a relaxat măsurile de restricție, acum aproape o lună. Rata infecțiilor și numărul noile morți au continuat să scadă.

Nimeni nu a avut încă un al doilea val

„Nicio țară nu a avut un adevărat al doilea val încă. Unele țări au avut doar fluctuații", a explicat epidemiologul Kare Molbak, într-o conferință de presă. „Însă, cu ceea ce cunoaștem astăzi, cel mai probabil nu vom vedea un al doilea val".

Temerile legate de un nou val de infecții au crescut din nou luni, după ce Germania, care a gestionat cu succes epidemia, a raportat că infecțiile au accelerat din nou după prima tentativă de îndepărtare a carantinei.

Rata infecției a scăzut după redeschidere

Danemarca a început în această săptămână a doua fază a relaxării carantinei, care include redeschiderea restaurantelor și a centrelor comerciale. În ciuda repornirii, rata infecțiilor provocate de o singură persoană a scăzut la 0,7, față de 0,9, în prima săptămână a lunii mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel