Dăncilă premier. Radu Tudor, mesaj EXPLOZIV pentru Iohannis

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor l-a apărat pe Klaus Iohannis de furia protestatarilor după ce președintele a acceptat-o pe Viorica Dăncilă în funcția de premier.

"Argumentele atacatorilor tin de spatiul extra-legal si extra-constitutional: Dancila e nesuferita, incompetenta, subordonata lui Dragnea, care e penal, e din Teleorman, e seful ciumei rosii, etc. E o tara libera, oricine poate exprima opinii pro sau contra unei persoane sau unui partid. Slava Domnului, e inca democratie in Romania.

Dar unde regasesti in Constitutie toate aceste suparari ale unora si altora? Nicaieri. Simpatiile si antipatiile, ura sau dezacordul dur fata de o persoana sau alta nu sunt mentionate in nici un capitol. Exista capitolul incompatibilitatilor, explicate clar.

In momente atat de cruciale precum numirea unui premier, nu te poti raporta decat la Constitutie. Nu la strada, nu la Facebook, nu la ce spune unul si altul.

[citeste si]

Sunt siderat de perpetuarea unor atitudini de intoleranta extrema, de radicalismul irational, de polarizarea dincolo de orice limite – toate promovate pina la paroxism in perioada dec 2004 – dec 2014. Si care le regasim azi sunt forma de manifestari reziduale ale perioadei de trista amintire", a transmis Radu Tudor.

Mesaj de solidaritate

"Simt nevoia unui mesaj de solidaritate cu un om, intamplator sau nu presedinte, pentru ca si eu sunt injurat si jignit de ceva timp pentru ca imi permit libertatea de a critica PSD, a spune ce cred eu ca nu e in regula cu guvernarea, majoritatea si deciziile unor lideri din acea zona politica.

L-am criticat pe Klaus Iohannis si o s-o mai fac. Am exagerat in 2014 la alegerile prezidentiale cu partizanatul si o greseala recunoscuta sper ca e macar pe jumatate iertata. Au trecut mai bine de 3 ani de atunci.

Dar ce se intampla azi la adresa presedintelui Romaniei – singurul reper de stabilitate decizionala si comportamentala azi, intr-un balamuc ce poate deveni periculos pentru tara oricand – mi se pare prea mult. Ce se intampla in jurul tarii noastre, pe continentul european si chiar peste ocean devine ingrijorator", a mai zis jurnalistul.

Iohannis, în stradă

"Cand a coborat in strada strigand impotriva guvernului tarii sale, am spus ca presedintele a gresit. Destul de apasat. Altadata l-am apreciat public pentru decizii luate impreuna cu Eduard Hellvig, un personaj obsedat de echilibru si normalitate.

Azi, cand Klaus Iohannis respecta Constitutia si este injurat copios pentru asta, simt nevoia sa o spun clar si limpede, indiferent cine se va supara : presedintele a procedat corect, constitutional si democratic. Pentru asta trebuie sustinut. Avem nevoie de oameni de stat, vreau sa cred ca am depasit vremea saltimbaniclor populisti care au dus nava la cheu plina de gauri si cu echipajul vanat la ochi.

PS : Stiu ca aceasta opinie publicata aici va starni. Am sa retin doar acele mesaje rationale si decente, indiferent ca sunt critice sau apreciative. Imi dau seama ca vor fi indivizi care vor folosi in retorica si interesele lor o interpretare speculativa a mesajului meu. E strict treaba lor, eu ce am avut de spus, am spus", a adăugat Radu Tudor pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel