Dancă: Atenție, Teodorovici pregătește executarea silită a milioane de români!

Ionel Dancă, foto: facebook PNL
Ionel Dancă, foto: facebook PNL

Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL, a spus că "starea dezastruoasă a vistieriei statului îi face pe guvernanții de la PSD și ALDE să ia măsuri disperate pentru a face rost de bani la buget".

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici a anunțat că vrea să încaseze în acest an 14-15 miliarde de lei de la români, în contul unor datorii neplătite în ultimii cinci ani, aceasta fiind una dintre măsurile pentru încadrarea în ținta de deficit bugetar de 3% din PIB.

Teodorovici admite astfel că situația veniturilor bugetare este dezastruoasă și apelează la o măsură disperată pentru creșterea încasărilor. Soluția aleasă exprimă o gravă recunoaștere a eșecului PSD în administrarea fiscală țării și a incompetenței personale a ministrului Finanțelor Publice.

Până în toamnă, ne spune Teodorovici, vor face o centralizare și vor trimite decizii de impunere românilor pentru datoriile la fisc din ultimii cinci ani. Practic, Teodorovici recunoaște că ANAF că nu a informat cetățenii că au datorii la fisc de aproape 15 miliarde de lei și că, în plină vară, într-o perioadă de vacanțe și concedii, milioane de români riscă să se trezească cu decizii de impunere de la ANAF, cu popriri pe conturi și sume importante de bani blocate", a zis liberalul.

Întrebare-cheie

"Însă, întrebarea este cine răspunde pentru că Fiscul a lăsat să curgă datorii timp de cinci ani fără să anunțe cetățenii pentru ca mai apoi să fie executate silit cu penalități? Sau poate chiar asta și-au dorit, să mărească veniturile la buget, majorând datoriile românilor cu penalități pentru întârziere?

În loc să informeze populația, să simplifice plata taxelor și impozitelor, să crească nivelul de conformare voluntară al contribuabililor, ministrul PSD al Finanțelor Publice amenință cu poprirea și executarea silită pe cei care nu-și plătesc datoriile despre care nici nu știau că există. Teodorovici ar face mai bine să-i ancheteze disciplinar pe toți cei care timp de cinci ani nu și-au făcut treaba să colecteze la timp taxele și impozitele și nu au informat cetățenii ce datorii au de plată la fisc.

Situație dezastruoasă

Dar situația este atât de dezastruoasă încât pur și simplu e "foame de bani" la Palatul Victoria. Au scăpat economia din mână, nu mai au control asupra cheltuielilor bugetare și nu știu de unde să mai ia bani de la români. Aici au adus țara PSD și ALDE, după numai un an de guvernarea iresponsabilă au ajuns să terorizeze fiscal milioane de români", a mai spus Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel