Dana Chera e de acord cu Sorin Cîmpeanu: Atac cu piuneza

Dana Chera
Dana Chera

Dana Chera este de acord cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației a decis creșterea mediei de la care se pot acorda burse de merit. Ministrul Sorin Cîmpeanu a răspuns acuzațiilor care au urmat, spunând că nu a făcut decât o creștere a calității în sistem. „Nu credeți că ne furăm singuri căciula dacă spunem că peste 50% din elevii României sunt de top, având peste media 8.50? Poate vă uitați la numărul elevilor considerați a fi de top în SUA, Franța, UK, în Germania, în Finlanda. Chiar așa, i-am depășit pe toți?”, a zis, recent, ministrul Educației. 

„Ministrul Educației a așezat timid o piuneză pe scaunul pe care se lăfăie aroganții, obișnuiți să li se ia scamele de pe blugii de firmă rupți cu care merg la școală. A decis ministrul ca media de la care se obține bursă de merit să fie 9,50, nu 8,50, ca până acum. Și bursele de studiu să fie între 7,50 și 9,50. Nu între 7 și 8,50, cum era. Și vine revoluția! Elevii cer demisii pentru „masacrul” la care asistă neputincioși. Eu cred că elevii au prea multe drepturi și prea puține responsabilități”, a scris Dana Chera pe blogul ei, într-un material intitulat „Atac cu piuneza la mediocritate!”

Ulterior, a adăugat: „Dar vina pentru strigătele de acum nu e a lor. Dascălii au lăsat de multă vreme garda jos, părinților li s-a permis să-și arate mușchii în cancelarie… iar rezultatul era previzibil.”

„Pe de altă parte, nu poți să faci din școală un teren de încercare pentru tot felul de idei aberante. Acum dai note mari pe carte puțină, mâine vrei ca ele, notele, să nu zgârie catalogul. Acum vrei ca tot copilul să treacă anul, ca să nu superi părinții și ca să nu raportezi eșecuri, mâine vrei să tai în carne vie. Sunt de acord cu dl. ministru: să nu ne furăm căciula. Întrebarea mea e: care căciulă, că eu nu o mai văd de ani buni!”, a continuat Dana Chera.

Dana Chera: N-aș vrea să fiu în pielea ministrului Educației! E lucru greu să încerci să salvezi viitorul din mâinile imposturii ca o pandemie

„Pe scurt: fără fermitate și consecvență din partea dascălilor și a șefilor din Educație, nimeni, cu mici și impresionante excepții, nu dă doi bani pe școală! Aici suntem! N-aș vrea să fiu în pielea ministrului Educației! E lucru greu să încerci să salvezi viitorul din mâinile imposturii ca o pandemie. Dar dacă tot ai șansa să poți decide pentru copiii ăștia debusolați, ce bine ar fi să o folosești cu credință și bun simt! Și chiar să superi lumea, dacă asta e prețul unui învățământ care să dea țării ăsteia oameni care-și cunosc valoarea și pot respecta performanța!”, a subliniat Dana Chera.

De asemenea, a spus că „părinții și elevii n-au de ce să facă reguli în școală”.

„E haos, domnilor, și nu vreau să mă gândesc unde va duce desconsiderarea școlii în formă continuată”, a conchis Dana Chera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel