Urmărește emisiunea live


Dan Tudorache: Mamografii gratuite cu aparatură de ultimă generație la Complexul Multifuncțional Caraiman

Dan Tudorache: La Complexul Caraiman veți găsi numai specialiști cu suflet mare!
Dan Tudorache: La Complexul Caraiman veți găsi numai specialiști cu suflet mare!

Cel mai performant mamograf din țară a fost inaugurat astăzi, 24 septembrie, la Complexul Multifuncțional Caraiman, în prezenţa Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache. 

Noua aparatură realizează mamografii 2D şi 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast. Doamnele care au domiciliul legal pe raza Sectorului 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului (GCO), cancerul mamar reprezintă primul tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele. Conform studiilor GCO, în România, în anul 2018, s-au înregistrat peste 9.600 de cazuri de cancer mamar. De aceea, pentru a veni în sprijinul femeilor din Sectorul 1, Complexul Multifuncțional Caraiman a achiziţionat un mamograf de ultimă generație cu ajutorul căruia se pot realiza mamografii 2D şi 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast.

„Complexul Multifuncțional Caraiman este o investiție cu care ne mândrim și care sperăm să constituie un exemplu de bune practici. În primul rând, Complexul Caraiman înseamnă oamenii care lucrează aici pentru semenii lor, pentru cetățenii Sectorului 1. Aici veți găsi numai specialiști cu suflet mare!", a declarat Primarul Dan Tudorache.

Mamografia digitală cu tomosinteză reprezintă o tehnologie de vârf, cea mai modernă tehnică de screening și de diagnostic a cancerului de sân.

Fiind un centru medical deschis de Primăria Sectorului 1, Complexul Multifuncțional Caraiman oferă servicii exclusiv locuitorilor din Sectorul 1. Prin urmare, femeile care locuiesc în Sectorul 1 își vor putea face mamografii gratuite în baza cărţii de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist.

În paralel, în cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman, se desfăşoară și o campanie de depistare a cancerului de col uterin din stadiu incipient. Doamnele care au domiciliul legal pe raza Sectorului 1 pot efectua gratuit atât testul de Babeș-Papanicolau, cât și examene specifice.

Programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din Strada Caraiman 33A, Sector 1 sau sunând la numărul de telefon 021/224.40.73.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel