Dan Sultănescu îi contrazice pe Tolontan și pe Funeriu cu cifrele pe masă

dan-sultanescu-dcnews
dan-sultanescu-dcnews

Promovabilitatea a fost mai mare la Evaluarea Națională pe vremea lui Funeriu decât în guvernarea USL. O spun cifrele. Deci, conform analistului politic Dan Sultănescu, nivelul de exigență de anul acesta a fost unul mediu, așa cum trebuia. 

Criticilor (Funeriu&Co) le recomand cifrele de mai jos. Arată cum era rată de promovabilitate pe vremea portocaliilor, și cum e pe vremea USL. Sigur, unii sar să dea cu părul, spunând că au fost examene ușoare acum. Poate, comparativ cu excesele de exigență de anul trecut. În realitate, au fost examene de nivel mediu, pentru nivelul real al elevilor de clasă a VIII-a. Personal, cred că Remus Pricopie s-a descurcat foarte bine”, scrie analistul politic Dan Sultănescu pe pagina sa de Facebook.

Ideea că am avut de-a face pe vremea lui Funeriu „cu prima generație care își ia corect diplomă (afirmată explicit de Daniel Funeriu) este absurdă de la cap la coadă. Și, mai grav, este o jignire adusă tuturor generațiilor care și-au luat examenele corect, chiar și atunci când în jurul lor se copia. Într-o democrație, dacă ai de ales între a pedepsi un nevinovat alături de alți nouă vinovați și, respectiv, a lasă liberi nouă vinovați doar pentru a nu pedepsi aiurea un om cinstit, mereu trebuie aleasă a două variantă. Cei care nu au cultură democratică, habar nu au la ce mă refer, și sunt convins că ei chiar cred în absurditatea discursului portocaliu de azi. Dreptatea în sistem nu se face aruncând o anatema absurdă asupra tuturor, ci perfecționând sistemul pentru că acesta să poată identifică și înlătura, chiar chirurgical, problemele”, comentează Dan Sultănescu pe infopolitic.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel