Dan Negru, uimit de prețul urzicilor: ”E o afacere”

FOTO: Freepik @reflex-ajans
FOTO: Freepik @reflex-ajans

Dan Negru s-a arătat mirat de prețul pe care îl are o plantă folosită adesea în detoxifierea de primăvară.

Dan Negru, celebrul prezentator TV, își arată uimirea fața de prețurile la produsele alimentare care există pe piața românească, dar parcă fără să țină cont de câteva lucruri elementare, precum faptul că unele sunt în afara sezonului lor obișnuit, chiar dacă vremea de afară ne-ar îndemna să credem altceva.

Într-o postare recentă, făcută pe Facebook, Dan Negru a susținut că totul ese o afacere în România, chiar și dacă vorbim de banala urzică, atât de bună pentru sănătate.

Urzica astupă foamea săracului era proverbul. Am găsit urzici românești la 20 lei juma de kilogram. Adică vreo 7 euro/kg. Pentru ca Arghezi spunea: România nu e o țară, e o afacere”, a scris prezentatorul pe rețeaua socială.

FOTO: Facebook @ Dan Negru

Primăvara este sezonul urzicilor

Sezonul urzicilor este primăvara, acesta găsindu-se în locurile ușor umbrite, dar cu un sol bogat în nutrienți, care astfel aduce un aport important de vitamine și minerale în planta folosită adesea în detoxifierea de primăvară. Urzicile conțin un număr mare de aminoacizi, vitamine (A, B-uri, C, K), clorofilă, sărurile minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu).

Trebuie precizat că acele urzici culese de pe marginea drumului sau de pe lângă case pot conține plimb, un element toxic pentru organism, motiv pentru care este important să acordați o atenție deosebită atunci când vă ocupați personal să le culegeți sau când le cumpărați din piață.

Citește și: Mâncare de urzici. Rețeta de sezon 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel